Svježe vijesti:

Edin Delić - Prođoše izbori. Postigli smo u Lukavcu veliki uspjeh


Prođoše izbori. Postigli smo u Lukavcu veliki uspjeh, ali "ostatak države" nije očigledno bio spreman na promjene kakve se odvijaju na našoj Općini.
Zahvaljujem se građanima Općine Lukavac što su istrajali u podršci naporima koje čnimo za naše bolje sutra. Nastavit ćemo to i dalje sa još više žara.
Zahvaljujem se i našim kandidatima na listama, aktivistima i članovima SDP-a na vrijednom i predanom radu tokom kampanje. Imali smo svoje uspone i padove, borili smo se sa raznim teškoćama, i na kraju ostvarili rezultat za pamćenje.
Najbolji rezultat SDP je ostvario u Kruševici sa podrškom preko 60% građana. Na nekoliko mjesta ostvarili smo apsolutnu pobjedu sa osvojenih preko 50% podrške građana. Još uvijek se zbrajaju rezultati.
Teško je shvatiti da u društvu okovanom korupcijom i krizama građani ponovo posežu za istim nosiocima politika. Iskreno ću reći da nisam vjerovao da je to moguće i još uvijek mislim (i nadam se) da će prebrojavanjem preostalog većeg broja glasova iz Tuzle i ostalih mjesta doći do promjene. Ali taman i ako dođe to neće značajnije promijeniti suštinu.
Umjesto traženja izgovora, razočarenja u građane ili narod, optuživanja konkurencije i slično, oni koji žele promjene u društvu moraju shvatiti da se mora djelovati zajednički i organizovano. 
Situacija je danas krajnje ozbiljna. I oni koji "likuju" morali bi imati u vidu da će ponavljanje vlasti kakvu gledamo do sada sam dodatno podizati društvene tenzije, blokade i voditi daljoj disoluciji društva. Pred nama su teške 4 godine. Odustajanje svakako nije opcija, a tokom ovog perioda možemo očekivati razna, pa čak i veoma neugodna iznenađenja. Pitanje je hoće li se uopšte moći formirati vlast u Federaciji ukoliko HDZ odlučći blokirati proces ili pak hoće li potencijalni učesnici u vlasti pristati na ucjene?
Značajne slabosti mogu se uočiti u svim "strankama alternative", a ključna slabost je nedostatak ozbiljnosti shvatanja stanja u kome se nalazimo.
Mi ćemo u Lukavcu nastaviti istim žarom i na istim principima raditi za sve naše građane. Neće biti lako, ali ni do sada nije išlo bez problema.

Dr.sci. Edin Delić, načelnik općine Lukavac

LTK-INFO.COM