Svježe vijesti:

DJECA PROKOSOVAČKIH ŠEHIDA U SARADNJI SA MZ PROKOSOVIĆI OBNAVLJAJU ŠEHIDSKO MEZARJE


Mnoge dobre ljudske priče dolaze iz našg malog, ali za mene kao i za sve prokosovljane naljepšeg mjesta na svijetu. Takva je i ova priča. U razgovoru sa predsjednikom MZ Prokosovići, Nedimom Šikom Omerdićem doznajemo kako su Djeca šehida proteklog rata, u saradnji sa MZ odlučila obnoviti i urediti šehidsko mezarje u ovoj Mjesnoj zajednici.

ADIS MEMIĆ, njegovih ruku djelo, počeo je obnavljati natpise na šehidskim mezarovima. samoinicijativno odvojio slobodno vrijeme da bi uradio jedno hairli djelo. Svaka ti čast ljudino. I svaki respekt, istaknuto je na facebook stranici Prokosovići info.

Neke stvari nemaju cijenu.To su djeca naših šehida koja samo održaju babovinu.I hoće zastavu ljiljana da sačuvaju.
Mnogi neznaju ovo je mezar njegovog komšije Seje, kraj kojeg leži njegov babo. Prvo pokaži na komšiji.  AFERIM!- na svom facebook profilu istakao je predsjednik MZ Prokosovići Nedim Šika Omerdić.


Ovo su svakako dobre i lijepe geste, te koristim ovu priliku,što ću i sam učiniti da se pridružimo i oživimo sjećanje na one koji su za nas dali ono najvrednije.

Uskoro će krenuti i inicijativa MZ da na spomen obilježju kod džamije bude postavljen jarbol na kojem će se vijoriti zastava s ljiljanima.
LTK-INFO.COM