Svježe vijesti:

RK Lukavac: Održana PRESS konferencija


Povodom dana općine Lukavac rukometni klub Lukavac je organizator turnira pod nazivom „Lukavac open 2018“, na kome će učestvovati uz domaćina još tri ekipe, tim je povodom sinoć u sportskoj dvorani upriličila PRESS konferencija. Prema najavama prvi turnir ovakave vrste   održava se   u nedjelju 09. Septembra u Lukavačkoj sportskoj dvorani.

Pored domaćina još tri kluba premijerligaš Konjuh iz Živinica,federalni prvoligaš Čelik iz Zenice, te član prve lige RS RK Teslić.

Mevludin Osmić, Predsjednik RK Lukavac je tokom PRESS konferencije  naglasio da je sve u organizacionom smislu  spremno za početak turnira te da očekuje da će RK Lukavac igrati finale.

RK Lukavac je član prve federalne rukometne lige i pred početak nove sezone je iskazao ambicije da se plasira među 5 najboljih ekipa na kraju prvenstva, jer su u klubu svjesni da u ovom momentu to je maksimu za Lukavačkog proligaša   kazao je kapiten Iljazagić.

U nedjelju 09 septembra u 11 sati je prva utakmica turnira u kojoj se sastaju Lukavac i Teslić,  u 13 sati je druga utakmica ,nakon koje će u 16 sati uslijediti svečana ceremonija otvaranja turnira. Pozivaju se ljubitelji rukometa da dođu u nedjelju u sportsku dvoranu Lukavac i podrže naše rukometaše. Cijena  cjelodnevna karte za turnir je 2 KM.

Izvor/foto:RTV Lukavac

LTK-INFO.COM