Svježe vijesti:

PURAČIĆ VJERUJE DA SA SDP-om MOŽE POSTATI ČARŠIJA KAKVA JE NEKADA BIO - Skup SDP-a u Puračiću


Puračke i puračani su večeras pokazali da vjeruju u ideju predsjednika SDP-a i aktuelnog načelnika općine Lukavac dr Edina Delića.

Ovih dana sam pratio skupove različitih političkih opcija, kako bi svi ili bar one koji me pozovu bili predstavljeni građanima, kako bi građani bili u mogućnosti odabrati najbolje za nas, našu općinu, kanton i BiH.

Ali večerašnji promotivni skup SDP-a u Puračiću, bio je tako prepun emocije, nekog posebnog naboja i entuzijazma. Jasno se moglo vidjeti u očima građana ove MZ i gostiju da VJERUJU.

Vjeruju ovom timu kandidata na čelu sa doktorima nauka Edinom Delićem i Denisom Bećirovićem, da može donijeti boljitak, kako njihovoj mjesnoj zajednici, tako i državi u cjelini.

Ta energija je potakla kandidate, da su njihova večerašnja obraćanja bila prepuna emocije, direktno pogađajući srž, a to su građani propratili gromoglasnim povicima i aplauzima.

Obraćanje načelnika Delića, bilo je nešto duže nego inače. Jednostavno Puračić je za njega neiscrpna tema o kojoj može govoriti, ne satima, već danima. Sa toliko žara i energije je izlagao činjenice, planove i buduće ali i već vidljive pomake ka naprijed, da su prisutni upijali svaku njegovu riječ i svako malo se čulo "Bravoooo Edooooo", "Tako je Edooooooo" praćeno dugim aplauzima i skandiranjem. 

Iako su neki raniji skupovi bili prelijepi, večeras sam osjetio vjeru kao uoči 13. maja. "OVAJ NAROD MU VJERUJE". Ovaj narod vjeruje u tim kandidata koji su stali uz Edina Delića.

Vjeruje u Mirelu Memić. u Emru Halilović, Kenana Omerdića, Spomenka Kulića, u iskustvo Adema Mahovkića, u Mirsada Mujića, a ponovit ću riječi kandidata Sulejmana Brkića, molim vas glasajte za svakoga od ovih kandidata, jer jedino na taj način možemo dati snagu Edinu Deliću da provede promjene u interesu svih naših građana.

Zamolio bi načelnika Delića, da bar dio sinoćnjeg izlaganja, koje zbog tehničkih problema nisam snimio, prenese na ovaj elektronski papir, kako bi šira javnost mogla uživati i VJEROVATI kako sam i sam večeras vjerovao i kako ću vjerovati u bolje sutra sa ovim ljudima na svim nivoima vlasti.

Skupu u Puračiću predhodio je skup u MZ Hrvati sa koga donosimo nekoliko fotografija.

Admir Memić
LTK-INFO.COM