Svježe vijesti:

Općina Lukavac: Potpisani Ugovori za sedam Projekata


Zaštita okoliša aktivnosti koje promovišu  odgovoran odnos prema prirodi, unaprijeđenje kvalitete življenja, zaštita i očuvanje zdravlja i životne sredine, jačanje ekološke svijesti i dobre prakse lokalne zajednice, promocija zdravog načina života bile su oblasti Javnog poziva raspisanog od strane općinskog načelnika . Za realizaciju sedam  pristiglih  projekata  obavljeno je potpisivanje ugovora ,a osnovni cilj je podstaći građane a posebno mlade da urade sto više na poboljšanju uslova za život u svojoj   zajednici .

Načelnik je i ovoga puta pozvao mlade da predlažu svoje programe i uključuju se u projekte kojih će biti i u narednom periodu .Obzirom na prošlogodišnji dobar efekat podjele građevinskog materijala, načelnik je najavio nove akcije u kojima pored općene veliku ulogu imaju i mještani.

Jedan od projekata za čiju realizaciju je potpisan Ugovor je i projekat Buđenje ekološke svijesti u MZ Tabaci.

Sredstva za realizaciju Javnog poziva planirana su u budžetu općine Lukavac za 2018. godinu,  „Intervencije iz oblasti ekologije (divlje deponije i ostalo)“, u iznosu od 27.500,00 KM  a dužina trajanja svakog projekta nakon  odobrenja može biti do 2 mjeseca.

LTK-INFO.COM