Svježe vijesti:

Nermin Nikšić: Na podjele i mržnju odgovorit ćemo jedinstvom


Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je kako očekuje da će nakon izbora 7. oktobra vlast u BiH formirati građanske stranke, koje će se, kako je istakao, baviti ključnim pitanjima važnim za sve građane zemlje, poput ekonomije, zdravstva, socijalnih davanja te zaštite individualnih prva, a ne pitanjima podjela i straha čime, dodao je, manipulišu nacionalne stranke.

„Očekujem da nakon 7. oktobra imamo političke partije u vlasti spremne da grade državu građana jednakih prava, da imamo slobodu kretanja, bolje uslova rada… da malo više budemo Bosanci i Hercegovci, ali i ponosni predstavnici svog naroda“, rekao je Nikšić u srijedu navečer u intervjuu za FTV, prenosi Patria.

Predsjednik SDP-a BiH rekao je da su predstavnici te političke partije razgovarali s građanima Bosne i Hercegovine, sa poslodavcima u zemlji, te na taj način izradili SDP-ov Plan 10, koji daje smjernice na koji način bh. društvo učiniti efikasnijim i ugodnijim za život svih njenih građana, te kako da se taj program primjeni nakon izbora u oktobru, čak i prije formiranja vlasti.

„Na podjele i mržnju odgovorit ćemo jedinstvom“, rekao je Nikšić, dodajući da će SDP stvarati ambijent da se Bošnjaci ne boje Srba, Srbi Bošnjaka, Bošnjaci Hrvata i obratno.

„Uspjeh politika treba da se mjeri u tome hoće li se povećati minimalna plaća radnika, hoće li biti gradnje autoputova, hoće li se stvoriti ambijent da se mladi vrate“, poručio je predsjednik SDP-a.

Dodao je da borba protiv korupcije treba biti prioritet svih vlasti, ali i to da aktulena politika nije učinila ništa da Federacija dobije Federalni USKOK.

Govoreći o penzionerima i zdravstvu, Nikšić je rekao da je cilj SDP-a svim građanima osigurati osnovni paket zdravstvene zaštitite, a penzioni fond stabilizirati na način da ima rodovno punjenje kao i povećanje minimalnih penzija.Predsjednik SDP-a BiH je poručio da ta politička partija ima način kako da poveća minimalne plate, kako da privredu rastereti od previsokih namete, te da stvori ambijent za dodatna ulaganja u privredu, što bi se automatski odrazilo na životni standard svih građana Bosne i Hercegovine.

(Izvor/foto:TIP/Nap)

LTK-INFO.COM