Svježe vijesti:

LUKAVAČKA PREDSKAZANJA - Piše Regional.ba: Denis je za državu i narod božji dar koji se ne odbija


Sada je sasvim izvjesno da su Lukavčani svojom veličanstvenom Majskom revolucijom, na čelu sa Edinom Delićem, upalili neugasivi plamen bh. Oktobarske revolucije, na čelu sa Denisom Bećirovićem.

Piše: Armin Bičić

„Idem za onima i sa onima kojima su poštenje, pravda, znanje, rad i domovina na prvom mjestu!“ Prepričava se da je tako, ili slično tome, a na pitanje – otkud on i na ovom skupu? – odgovorio hadžija Garagić, kad je sa svojom hanumom došao na promociju knjige Denisa Bećirovića u lukavačkom Domu kulture.

Njih dvoje su i proljetos, u neobičnoj istočnjačkoj nošnji, upečatljivo obilježili skupove podrške lukavačkom načelniku Edinu Deliću. Bilo je to uoči referenduma na kojem je on odnio spektakularnu pobjedu i nanio težak poraz lukavačkoj SDA koja ga je referendumom pokušala smijeniti.

I za Delića je hadžija Garagić tada javno i na svakom koraku vezivao pravdu, znanje, rad, poštenje i slične karakteristike, napominjući da su se za takvu državu borila i živote dala njegova dva sina, a ne za ovakvu kakva je i ovakve koji je sada vode.

A ovo što ću sada napisati sam čuo od jedne mlade žene, po završetku Bećirovićevog obraćanja Lukavčanima, dok su talasi ohrabrenih, ozarenih i onađenih posjetilaca izlazili iz prenapučenog Doma kulture:

„Ovaj čovjek je božji dar ovoj opustošenoj državi i ojađenom narodu. Taj dar i tu priliku nismo ni zaslužili, kad smo dopustili da nas toliko puta isti prevaranti obmanu. Ne možemo reći – svi su isti, pa opet za iste … E, ovaj je, vala, puno drukčiji!“

„Vala, baš jeste!“– uslijedio je komentar nekoga ko je citiranoj mogao djed biti. “Iako ovaj Bećirović nije neko od onih koji mlataraju vjerom da bi sebe učinili važnijim, sasvim mu je na mjestu što je izrekao onaj ajet: ‘Allah neće izmjeniti jedan narod dok sam sebe ne izmjeni’. E pa, narode, pogledaj se u ogledalu, odluči o svojoj sudbini i ne okrivljuj druge za nju“!

Mada to nikada ne bi bilo nezasluženo i suvišno, u ovom tekstu neću ponavljati ono što sam već nekoliko puta napisao o Denisovom jedinstvenom političkom, poslaničkom, akademskom i moralnom liku i djelu. Ali moram da podijelim   opšti utisak i kolektivnu emociju sa ovog uistinu veličanstvenog lukavačkog skupa: Dobije li takav čovjek priliku da predvodi državu i da se sa te pozicije predstavi cijeloj BiH i svim narodima i građanima kao uzor koji bi trebali slijediti i drugi zvaničnici, onda bi za ovu državu, pored svih sadašnjih jada, moglo biti nade.

I ranije i drugdje je Denis Bećirović uživao veliki ugled i značajnu podršku. Ali, u Lukavcu je ta podrška definitivno eksplodirala. I zato je dobro što su slike, poruke i emocije iz ovog grada, posredstvom medija, doprle nadaleko i naširoko.

Dugo se pričalo da su Lukavčani svojom veličanstvenom Majskom revolucijom, na čelu sa Edinom Delićem, predskazali Oktobarsku revoluciju u BiH. Sada se govori da su Lukavčani upravo potpalili i naugasivi plamen te revolucije, a na čelu sa vođom dostojnim najveće uloge – Denisom Bećirovićem!Izvor/foto: Regional.ba

LTK-INFO.COM