Svježe vijesti:

Lijepe i humane: Finalistice izbora Miss BiH u akciji spašavanja Srednje muzičke škole u Tuzli


TUZLA  - Dvadeset finalistica izbora Miss BiH počele su sa pripremama u prekrasnom ambijentu hotela Austria & Bosna na IIidži, nakon čega su otputovale do Šibenske rivijere u hotel IMPERIAL, smješten na obali turističkog grada Vodice.
Izbor Miss BiH je jedinstveni državni projekat koji promovira mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za cijelo društvo. Cilj projekta “Ljepota sa svrhom” je poticanje volontiranja i humanosti, jer svijet više nego ikad treba ljude koji će pokrenuti promjenu, spremne zauzeti se za druge i afirmirati pozitivne vrijednosti.
U prethodnim godinama, Direkcija Miss BiH  je promovirala razne humanitarne akcije i druge teme kao što su promocija turizma, pomoć djeci s posebnim potrebama, spriječiti nasilje u porodici, akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom "Darujte krv, spasite život", dvogodišnja promotivna edukativna aktivnost "Prevencija raka dojke" pod nazivom "Nosim ružičasto za moju mamu", razvoj i podizanje ekološke svijesti - kampanja pod nazivom "Više cvijeća-manje smeća", kampanja "Zajedno možemo sve" za pomoć ugroženim od poplava, "Bolje obrazovanje, bolja BiH".
“Ove godine naša kampanja nosi naziv “I MI HOĆEMO SVOJU ŠKOLU”, a usmjerena je na pomoć Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli koja je u cjelosti oštećena. Želja nam je  da se obnovi stara zgrada škole ili da se pronađe rješenje za novu zgradu, ali i da se prikupe novčana sredstva za nabavku muzičkih instrumenata ove škole, jer su sadašnja dotrajala i neupotrebljiva. Žalosno je vidjeti kako učenici i profesori ove škole već duži niz godina rade u neuvjetnim prostorijama. Stoga Vas pozivamo da se uključite u humanitarnu akciju za pomoć Srednjoj muzičkoj školi Čestmir Mirko Dušek u Tuzli, pozivom na humanitarni broj 090 290 014. Cijena poziva za fiksne i mobilne mreže BH Telekom iznosi 1 KM plus PDV (1,10 KM). Nadamo se da će , uz Vašu pomoć, nešto što se mašta godinama – postati stvarnost i da će i grad Tuzla- grad muzičkih talenata konačno dobiti svoju muzičku školu,” rekao je Robert Jovanović, komercijalni direktor i producent izbora Miss BiH za Miss Svijeta.
 “Jedan od zadataka muzičke škole je očuvanje onih pravih, istinskih, umjetničkih i tradicionalnih vrijednosti muzike u našoj sredini. Ovom prilikom bih se zahvalila svim potencijalnim donatorima i građanima koji će finansijski i materijalno pomoći humanitarnu akciju “I mi hoćemo svoju školu”. Hvala svima!”, poručuje direktorica Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinka Andrejaš.

Projektu “Ljepota sa svrhom”, s puno dobre volje, pridružile su se i sve finalistice izbora Miss BiH.

 “Srećna sam što mogu aktivno učestvovati u akciji od društvenog značaja. Dragi građani BiH, učinite da buduće mlade generacije imaju normalne uslove za rad. Donirajte muzičke instrumente ili pozovite humanitarni broj”, apeluje Elma Šljivić, Miss Federacije BiH.
 “Svaka pomoć je dobrodošla, jer to za Vas nije ništa, a ovim mladim talentovanim ljudima znači mnogo.  Moramo biti jedni uz druge, a “Ljepota sa svrhom” trudi se da probudi ono najbolje u nama ”, saosjeća Jelena Škrbić, Miss Republike Srpske.

Organizatori apeluju na sve institucije, dobre ljude koji su u prilici da pomognu, naše građane u BiH i inozemstvu, novinare, domaće i ino institucije da podrže našu akciju  i uplate sredstva na račun muzičke škole ili doniraju 1,10 KM na humaniratni broj koji je otvoren  sve dok se ne prikupe dovoljna novčana sredstva za realizaciju ove humanitarne akcije.

Finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2018, održaće se u nedelju, 30.09.2018 godine, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla,  sa početkom u 21h uz direktan televizijski prenos na Federalnoj Televiziji, a posvećen je upravo ovoj akciji!

LTK-INFO.COM