Svježe vijesti:

Kvart Lukavac organizuje manifestaciju za djecu i mlade “Vratimo djecu i mlade u park”


Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Vratimo djecu i mlade u park” organizuje manifestaciju za djecu i mlade u petak, 14. septembra 2018. godine u 19 sati u dvorištu JU za odgoj i obrazovanje djece općina Lukavac, a povodom obnovljenog istog.

Tokom ljetnog perioda članovi i članice Omladinske grupe „Kvart“ realizirali su projekat uređenja dvorišta obdaništa podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac.

Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje.

Pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže u petak u dvorištu obdaništa te da se zajedno družimo i zabavimo uz zabavni program za najmlađe. Tokom večeri u sklopu aktivnosti „Kino pod zvijezdama“ pogledat ćemo i aktivistički film u dvorištu obdaništa.

Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova života za mlade u lokalnoj zajednici.

Kvart Lukavac

LTK-INFO.COM