Svježe vijesti:

Internacionalni moto susreti u Tuzli: Okupit će se blizu 3.000 učesnika - VIDEO


U Tuzli će u naredna tri dana biti održani Internacionalni moto susreti, koji će okupiti blizu tri hiljade zaljubljenika u motociklizam i adrenalinsku vožnju. Jedinstvena je ovo manifestacija u našoj zemlji u kojoj će učešće uzeti motociklisti iz zemalja regiona, a sve u cilju turističke promocije Tuzle i druženja zaljubljenika u ovaj sport.

Moto klub ”Tuzla” i JKP ”Pannonika” organizatori su ovogodišnjih internacionalnih moto susreta koji iz godine u godinu pružaju zanimljiv program učesnicima iz svih zemalja bivše Jugoslavije, ali i šire. Pored jedinstvenog programa i defilea kroz grad, bajkerima su posebno zanimljiva Panonska jezera, koja su i ovaj put centralno mjesto okupljanja.

„Želimo i kroz ovu manifestaciju u saradnji sa svim ljudima koji su uključeni u organizaciju, a pogotovo ovdje mislim na Udruženje građana Moto klub ”Tuzla”, da predstavimo svoj grad i naš grad u turističkom smislu, kao jedno od najznajačajnijih odredišta Bosne i Hercegovine“, kaže Maid Porobić, direktor JKP Panonica Tuzla.

Jedan od najvećih moto susreta u regionu, ove godine će u Tuzli okupiti članove iz tri stotine moto klubova.„Iz svih država bivše Jugoslavije, i iz Italije i Švicarske ima najavljenih i iz Njemačke i Austrije. Tu su i Bugari i Rumuni koji dolaze po prvi put. I evo od Makedonije do Sloveije, sve države“, kaže Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba Tuzla.

Uz druženje i sklapanje novih prijateljstava, bajkerska takmičenja i koncerte muzičkih grupa, tradicionalan defile motorista kroz grad, ni ove godine neće biti zaboravljena humanitarna nota susreta. Uz sve to, učesnici susreta će na momenat jakom bukom i uz ”pun gas” ukazati na ALS – rijetku i smrtonosnu bolest i na taj način pružiti podršku oboljelima.
(Izvor:TIP/ Federalna.ba/Autor: Dino Durmić/Video: RTV7)

LTK-INFO.COM