Svježe vijesti:

Evropski dan jezika u Centru za poslovnu edukaciju


U Centru za poslovnu edukaciju u Tuzli je 26. septembra obilježen Evropski dan jezika.

Više od 50 učenika iz Srednje ekonomsko-trgovačke škole Tuzla i Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla je učestvovalo u interaktivnim jezičkim radionicama.

Učenici su pored radionica bili testirani, kako bi utvrdili nivo znanja njemačkog i engleskog jezika. Na interaktivan način, učenici su se upoznali sa jezicima sa kojima se do sada nisu susretali, ali su i razvili postojeće znanje iz njima poznatih jezika.
U centru se već drugu godinu za redom organizuju aktivnosti povodom dana jezika. Ovaj dan su uveličali i predstavnici OSD centra Tuzla koji su istakli važnost učenja jezika kao i poveznice između BiH, Njemačke i zemalja njemačkog govornog područja. 
Ovakav događaj je od izuzetnog značaja, kako zbog jačanja motivacije za učenjem jezika, tako i zbog jačanja partnerstava između Centra za poslovnu edukaciju, OSD centra i srednjih škola Tuzlanskog kantona. Cilj ovakvog događaja je vrednovanje svih jezika i kultura, kao i povećanje individualne multijezičnosti i motivacija za doživotno učenje jezika.

Centar za poslovnu edukaciju svakodnevno radi na unaprijeđenju multijezičnosti građana Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo, kroz jezičke kurseve općeg engleskog i njemačkog jezika, ali i konverzacijske i poslovne kurseve istih jezika.

„Broj naših sugrađana koji tečno govore neki strani jezik još uvijek nisu na zadovoljavajućem nivou, a to je za konkurentnost građana BiH na tržištu Evropske unije neophodno. Bez stranih jezika ste ograničeni samo na naše govorno područje, a vrlo često i samo na našu državu ili kanton. Međutim, u našem centru se svakodnevno trudimo da informišemo o važnosti i zainteresujemo za učenje jezika. Kako kroz centar godišnje prođe preko 2 000 polaznika, vjerujemo da uspjevamo u svojoj misiji.“ – rekli su iz CPE Tuzla.
Za više informacija o kursevima Centra za poslovnu edukaciju možete posjetiti: www.cpe.ba ili pozvati na 035 245 222.