Svježe vijesti:

Održana tribina PDA Lukavac


U  Lukavcu održana tribina pod nazivom „Rad i odgovornost“
Tribina pod nazIvom „Rad i odgovornost“ u organizaciji OO PDA Lukavac održana je sinoć prepunoj sali lukavačkog Centra za kulturu. Prisutnima su se obratili Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, potpredsjednik Azmir Husić, predsjednik KO TK Senad Alić, te u ime Općinskog odbora PDA Lukavac predsjednik Suad Salibašić i zamjenik Refik Hankić. 
U svom obraćanju prisutnima, predsjednik Kukić je između ostaloga govorio o političkom projektu PDA, vanjskoj politici i dezorjentaciji, Evropskom putu i integracijama, o rješavanju problema ekonomske prirode,  raspodjeli PDV-a, penzionom fondu, Zakonu o akcizama, borcima isl.
„Zakon o PIO  donesen je ovakav kakav jeste, sa dosta mahana koje treba ispravljati, ali da nije, nama bi se naredne godine fond PIO raspao, imali bi jednu političku turbulenciju koju nebi mogli ispraviti a koja bi pokrenula nezadovoljstvo na ulicama koje nikada nevodi dobrom. Radna snaga, demografska struktura to je najbitniji sloj društva koji nam odlazi, odlaze nam mladi, dosta je nameta na proizvodnju a moraju biti na potrošnju. PDA je politička opcija koja hoće ravnopravan tretman za sve građane, sarajevska politika je samo njihova, naše pare vrijede samo do Semizovca...Nema ekonomskog razvoja ako je loša ekonomska, fiskalna , monetarna politika i ako nemamo ravnomjernu raspodjelu prihoda“, kazao je predsjednik PDA BiH dr. Mirsad Kukić. Zahvalio se svim prisutnima, posebno majkama, omladini, ali i onima koji su na tribinu u Lukavcu  došli i sa dobrom i lošom namjerom.
Domaćin tribine, predsjednik OO PDA Lukavac Suad Salibašić uz riječi respekt i odgovornost zahvalio se svim prisutnima što su u velikom broju  prisustvovali radnom sastanku o „Radu i odgovornosti“. „Traženje i insistiranje na radu i odgovornosti od političkih predstavnika sa TK, u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na višim nivoima proizveo je neviđen otpor i pokrenuo lavinu optužbi sa ciljem potpune ljudske diskreditacije i satanizacije jednog čovjeka, upravo onog koji je od njih kao lider u jednom vremenu, u jednom dijelu BiH tražio od njih da rade svoj posao. Napali su dr.Kukića. S druge strane, kao rezultat otpora jednoj propaloj politici, i politici koju su vodili ljudi iz naših izbornih baza ali sa sarajevskih adresa nastaje PDA prihvaćen i ovdje u Lukavcu. Ovu ideju od početka i dvoumljena prihvatio je i moj zamjenik, federalni zastupnik Refik Hankić na čemu sam mu, ali i ostalim članovima IO neizmjerno zahvalan“ kazao je između ostaloga u svom govoru predsjednik Salibašić. Danas je PDA  politički faktor i na području općine Lukavac i dajemo svoj puni doprinos u svim pozitivnim dešavanjima uz realizaciju različitih projekata potpomognuti od strane Vlade TK.
Dobro posjećenja ali i organizovana tribina u Lukavcu, rezultat je svakodnevnog rada na terenu članova PDA Lukavac, Izvršnog odbora, ali sve ovo nebi bilo moguće realizovati bez podrške, rada i odgovornosti članova Asocijacije mladih PDA Lukavac. 


LTK-INFO.COM