Svježe vijesti:

NAJAVLJENA NOVA ASFALTIRANJA - IDEMO DALJE DO BOLJE I UREĐENIJE OPĆINE LUKAVACDruga serija javnih nabavki za asfaltiranje ili rekonstrukciju makadamskih puteva
Ovih dana konačno raspisujemo još jedan “turnus” javnih nabavki u oblasti cestogradnje. Napominjem da smo već imali jednu objavu o radovima na cestama, a da osim objavljenih zahvata imamo i niz drugih aktivnosti o kojim ćemo takođe govoriti.U drugom prolazu uložit ćemo dodatih oko 250.000 KM (jedna četvrtina miliona) u astaltiranje ili rekonstrukciju makadamskih puteva kako slijedi.
Između Puračića i Bikodža, a na pravcu naselje Zajići-Bikodže uradit ćemo proširenje i rekonstrukciju makadamskog puta kojim će se povezati ove dvije mjesne zajednice. Stari ljudi pamte koliko je ovo bio važan put u neka davna vremena, a teško je i shvatiti kako i zašto je napušten i zapušten. Uglavnom iz Puračića do Bikodža ili obratno moći ćete stići automobilom ili biciklom za 10tak minut.
U Turskom Lukavcu il Lukavac Mjestu asfaltirat ćemo 300 m uspona prema “Danici” i 170 m puta u naselju Kuduzovići.
U Lukavcu ćemo uraditi nove trotoare u ulici Patriotske Lige sa obje strane ulice od Hotela i Konzuma, pored srednjih škola i ispred Planike do raskrsnice. Krenut ćemo i u asfaltiranje i rekonstrukciju puta prema gradskom groblju, a u MZ Bistarac konačno ćemo sanirati potporni zid u “Varešiki”.
U MZ Poljice asfaltirat ćemo veći dio od 700 m puta kroz Romiće prema naselju Rabići.
MZ Berkovica će biti prostor u kome će se vršiti rekonstrukcija makadamskog puta prema Ratišu u dužini od 1800 m.
U MZ Brijesnica vršit ćemo rekonstrukciju makadamskog puta prema Milinom Selu u dužini od 1800 m.
Eto, pobrojasmo niz novih radilišta. Ovome treba dodati i radove na rekonstrukciji mostova, riječnih korita, vodovodnim mrežama, ugradnji građevinskog materijala i niz drugih aktivnosti. Da ne zaboravimo toplifikaciju, ili pak projekte koji su već okončani ove godnie....
Vjerujem da će se mnogi složiti da polako postajemo pravo gradilište....
I nema ovo puno veze sa izborima. Ja sam imao izbore 13. Maja ove godine.... Služit ću građanima našeg malog mjesta najbolje što znam i mogu.
Naravno, opet očekujemo lavinu komentara o tome kako je negdje drugo bilo preče ili važnije - to ne možemo izbjeći, ali i dalje ćemo govoriti šta se radi, stojički podnositi kritike i pažljivo slušati glas naroda... istakao je na svojoj facebook stranici načelnik općine Lukavac dr.sci. Edin Delić.


Kako sam naslov kaže, "IDEMO DALjE" svje jače i brže. 
Moramo biti svjesni da nešto što nije urađeno nikada ili je zapuštano dugi niz godina, nije moguće sustići urediti u kratkom periodu. Ali je itekako važno da idemo u pravcu rješavanja ključnih problema za naše građane.

Na linkovima ispod možete pogledati ranije najavljene radove na općini Lukavac:

PREDVIĐENA ASFALTIRANJA I POSTAVLJANJE RASVJETE NA OPĆINI LUKAVAC


BRAVOOO NAČELNIČE - Drugi ciklusu u prosirenju rasvjete - OVO JE DOKAZ DA ĆEMO SVI DOĆI NA RED

LTK-INFO.COM