Svježe vijesti:

LUKAVAC - IGRE BEZ GRANICA


Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Izvedimo djecu u park ”organizuje zabavno, kreativni dogadjaj za djecu i mlade 4. augusta 2018. godine u dvorištu JU Obdanište Lukavac.

Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem sei djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje.

Ovo je prva aktivnost koja će se realizirati u sklopu projekta podrzanog od straneFondacije tuzlanske zajednice, a u narednom periodu planiramo nastaviti sa uredjenjem dvorišta obdaništa i organizovanjem sličnih aktivnosti za djecu i mlade u sklopu projekta podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac.

Igre koje će se održati 4.avgusta.2018. godine su vuča konopca, skakanje u vrećama, nošenje jaja, bombone i šlag, limun i prah, stoni nogomet, trčanje, twister, graničar…

Planirano je da ove aktivnosti traju 2 sata.

Pozivamo djecu i mlade, ali i sve građane i građanke da nam se pridruže u subotu 4. augusta u 18 sati u dvorištu obdaništa, te da se zajedno zabavimo uz ige bez granica, te pogledamo film u sklopu aktivnosti “Kino pod zvjezdama” u 20:30 sati u partnerstvu sa Rotaract Clubom Lukavac.
Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova za mlade. 

LTK-INFO.COM