Svježe vijesti:

BRAVOOO NAČELNIČE - Drugi ciklusu u prosirenju rasvjete - OVO JE DOKAZ DA ĆEMO SVI DOĆI NA RED


Neki od građana s razlogom ističu potrebe iz svojih ulica, neki to rade s razlogom podrivanja. Međutim ovo je još jedan od brojnih dokaza kako na čelu općine imamo pravog čovjeka i kako će sve potrebe građana doći na red, neke danas, neke već sutra. Strpljenja nam svakako treba svima.  Znamo da prije zore ne može da svane, ali jedno je sigurno, radovi na području cijele općine nezaustavljivo teku brže nego ikad do sad.


Drugi ciklusu u prosirenju rasvjete

Najavio sam da ću u nekoliko narednih objava predstavit ću veći dio poslova koji će se raditi na Općini u ovoj godini. Objavljujem dio po dio, pa molim one koji na svaku informaciju kako se negdje nešto uradilo ili radi reaguju sa "prečim prioritetima". Nikada se nećemo moći dogovoriti šta je najpreče i šta treba ići prvo, ali možemo se usaglasiti da kada se nešto radi i gradi kontnuirano, doći će na red i naša sijalica, dio puta ili druga potreba.
Zbog blokade u usvajanju Budžeta izgubili smo 3 mjeseca, a referendum i opoziv je "pojeo" enormne količine vremena i energije.
Evo vraćamo se u formu i krećemo sa radovima. U drugom "turnusu" investirat ćemo 90.000 KM u proširenje rasvjete "širom općine".

U Tabacima osvijetlit cemo dio od igralista prema benzinskoj pumpi NASKO sa 12 rasvjetnih tijela. 
U Bikodzama radit ce se rasvjeta od dzamije do mezarja i veci dio prema naselju Lugovi.
Lukavac grad dobit ce rasvjetu u ulici Meše Selimovića.
Turski Lukavac imat će novu rasvjetu u naselju Tehnika, u duzini od 1200 m sa 30 rasvjetnih tijela. U istoj MZ rasvjeta dolazi u zaseoke Delići i Salkići.
U naselju Caparde (MZ Turija) rasvjeta se širi kroz Caparde prema Turiji sa 18 rasvjetnih tijela.
U MZ Modrac rasvjetu gradimo sa 34 rasvjetna tijela od izvorišta Mejdan (od mosta Sajla) prema brani, u novom naselju, od mosta Jala do Mosta Spreča, kod Stijene i u Likićima. 
MZ Krtova će dobiti 9 rasvjetnih tijela. 
MZ Orahovica će biti svjetlija u duzini od 1000 m sa 23 rasvjetna tijela u reonu Begići-Mujagići.

Znam da će opet uslijediti lavina negativnih komentara, jer uvijek će više ostati posla za uraditi nego što je urađeno. Bez obzira na to objavljivat ćemo šta i gdje se radi.

Lukavac je ove godine “veliko gradilište”. Imat ćemo još jedan set poslova na asfaltiranju ove godine.

Napominjem da za navedene radove tek slijedi objava javnih nabavki i da će trebati vremena dok se procedura ne okonča, pa da se malo strpimo.

Istakao je načelnik općine Lukavac dr.sci. Edin Delić na svojoj facebook stranici.

LTK-INFO.COM