Svježe vijesti:

‘Zapošljavanje velikog broja novih osoba po stranačko-rodbinskoj liniji'; KO SDP Tuzla: ‘Nova’ vlast – stare navike: Što je započela SDA, to nastavlja PDA!


Proteklih mjeseci u gotovo svim Javnim Ustanovama na području Tuzlanskog kantona, a koje su pod ingerencijama Vlade i Skupštine, došlo je do zapošljavanja velikog broja novih osoba, a sve to po stranačko-rodbinskoj liniji. Reklo bi se, ništa novo za Tuzlanski kanton, jer sve ono što je započela SDA, to nastavlja da radi PDA, navode iz KO SDP Tuzla.

˝SDP je od početka upozoravao da će se desiti ovakav rasplet situacije, jer loši glumci  u ovoj svojevrsnoj „predstavi“ koja se godinama predstavlja građanima TK-a su isti. Pod plaštom opštih i državnih interesa, isti ti „glumci“ pune svoje i džepove najbližih saradnika i članova porodice, dok obični građani sve više odlaze prema zemljama zapadne Europe˝, saopštili su iz ove stranke.

Javne Ustanove na području Tuzlanskog kantona više ne služe onome čemu bi trebale da služe, već služe isključivo za stranačka potkusurivanja. Služe za vraćanje „dugova“ preko leđa građana Tuzlanskog kantona.

˝Pozivamo trenutnu vlast Tuzlanskog kantona, a koju predvode kadrovi PDA, koji su mahom do jučer svi bili SDA, da prestanu sa stranačkim i zapošljavanjem podobih, umjesto sposobnih kadrova. Pozivamo Vas da već jednom krenete sa rješavanjem gorućih problema koji muče građane Tuzlanskog kantona. Žao nam je što i dalje mislite da će građani Tuzlanskog kantona vječno živjeti u strahu i grču. Moramo Vas razočarati, jer sve više građana postaje svjesno da je jedino SDP rješenje za nagomilane probleme u Tuzlanskom kantonu! Građani će Vam to i pokazati, 07. oktobra 2018. godine˝, saopšteno je iz KO SDP Tuzla.

LTK-INFO.COM