Svježe vijesti:

Specijalni timovi u potrazi za utopljenikom na jezeru Bistarac


Beživotno tijelo 58-godišnjeg muškarca iz Đurđevika kod Živinica koji se u nedjelju utopio u jezeru Bistarac još uvijek nije pronađeno, potvrdio je za Tuzlanski.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić
U potragu se jučer aktivno uključila i Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ). Na odredištu se nalaze tri tima FUCZ-a, dva ronilačka i tim za spašavanje na vodi s jednim motornim čamcem i opremom. Podrška timovima su i bespilotne letjelice (dronovi) FUCZ.

Pored timova FUCZ, na terenu su i pripadnici ronilačkog tima Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK, kao i ronilac Gorske službe spašavanja Srebrenik.

“Uslovi za ronjenje su jako loši, ima dosta mulja, vidljivost je maksimalno do pola metra, temperatura vode je 8°C, a dubina jezera 9 metara”, kazali su iz FUCZ-a.
U nedjelju, 22. jula ove godine u jezeru Bistarac kod Lukavca, utopio se 58-godišnji muškarac iz Đurđevika kod Živinica. Kako tvrde očevici, ušao je u vodu da bi se okupao i od tada mu se gubi svaki trag. Potraga za ovim utopljenikom još uvijek nije dala rezultate.

Izvor/foto: SodaLive.ba

LTK-INFO.COM