Weather (state,county)

Svježe vijesti:

"Dani MZ Prokosovići" - Čast je bila biti dio ovog velikog događaja / FOTO


Danas je u Mjesnoj zajednici Prokosovići u organizaciji Vijeća MZ Prokosovići upriličen nastavak manifestacije "Dani MZ Prokosovići". Drugi dana manifestacije počeo je druženjem građana u organizaciji brojnih prokosovačkih udruženja od kojih izdvajamo udruženje penzionera "Aktivno starenje Prokosovići" te udruženje žena "Srce i duša" koji su za uzvanike i posjetioce priredili, pored programa i druženja, vrlo bogatu trpezu.

Od 16:00 sati odigrana je utakmica između NK Prokosovići i NK Svatovac Poljice, koja se igrala za treće mjesto na ovom turniru. 

Finalna utakmica počela je u 18:00 sati između FK Radničkog Lukavac i Budućnosti iz Banovića. U drugom poluvremenu odigrao se nesvakidašnji prekid utakmice. Kako KUD "27.Juli" Prokosovići slavi jubilej 50 godina od osnivanja, u povodu "Dana MZ Prokosovići" upriličena je i smotra folklora brojnih KUD udruženja iz okoline ali i šire. U drugom poluvremenu finalne utakmice, dok je utakmica bila u punom jeku, otvorila se kapija i na teren su izašli nekoliko stotina pripadnika Kulturno umjetničkih društava koji su prošetali terenom. Sudija je bio prinuđen prekinuti utakmicu na nekoliko minuta, a defilej mladih umjetnika u narodnim nošnjama gledaoci su propratili gromoglasnim aplauzima.

Zabavni program KUD-a nastavljen je u novo otvorenoj sali Doma Kulture u Prokosovićima, čije je otvorenje upriličeno u toku prvog dana. Nakon predstavljanja svih učesnika i brojnih narodnih igara, ispred Doma kulture upriličeno je narodno veselje koje je trajalo do duboko u noć.

Želim čestitati Vijeću MZ Prokosovići na čelu sa Predsjednikom Nedimom Omerdićem i podpredsjednikom Faikom Sejfićem na izuzetno bogatom i uspješnom programu koji su priredili za svoje ali i građane okolnih MZ Općine Lukavac. 

Takođe HVALA svim učesnicima i posjetiteljima, što su svojim prisustvom uveličali ovaj, za nas prokosovljane vrlo značajan događaj.


Kako je bilo jako teško odabrati, a ništa bitno ne izostaviti, pogledajte sve snimljene fotografije današnje manifestacije, a na linku ispod možete pogledati događaje prvog dana ove predivne manifestacije.LTK-INFO.COM