Weather (state,county)

Svježe vijesti:

ANEL JUNUZOVIĆ - LUKAVČANIN KOG ĆEMO GLEDATI NA EVROPSKIM NOGOMETNIM TERENIMA


Lukavac je uvjek bio ponosan gradić, koji je oduvjek imao talente, koji su nas dostojno predstavljali u svijetu. Moramo se ponositi kada na stranicama svjetskih časopisa ugledamo poznato lice sa naših ulica. Posebnu draž daje ako nečiji uspon pratimo od samog početka, a takva je priča našeg lukavčanina, turijanina Anela Junuzovića.

Anel je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa jednim inozemnim fudbalskim klubom. Povodom toga kontaktirali smo ga i postavili mu nekoliko pitanja, na koja je Anel, iako umoran nakon odigrane utakmice rado odgovorio,

1. Kako je došlo do odlaska u Luksemburg?

Zahvaljujući trenerima Adiju Dautoviću i Amiru Imamoviću iz Škole fudbala "SK Beta Club-Tango" Lukavac u kojoj sam proveo 3 godine i stekao svo iskustvo i znanje u fudbalu.Prije odlaska u Luksemburg bilo je mnogo dugotrajnih priprema.

Kada sam stigao u Luksemburg dočekao me je moj rođak Samir Junuzović od kojeg je sve i počelo.
Prvo sam bio na testovima i pripremama u "Union Titus Petange",gdje je sve prošlo pozitivno.Ali zbog financijske situacije kluba moj menadžer nije postigao dogovor sa njima.
Moj menadžer me je odmah preporučio u FC Progres Niedekorn, gdje sam nakon dva treninga dobio pozitivan odgovor.Ali zbog komplikacija sa papirologijom morali smo čekati jedan period vremena do potpisivanja ugovora.

2. Koliko je prošlo vremena od odlaska u Luksemburg?

Prvi put kada sam otišao u Luksemburg bilo je 23.Decembra 2017 godine.

3. Da li si zauzeo stalnu poziciju u timu i na kojoj poziciji igras?

Radim na sebi mnogo i fizički i psihički da bih izborio stalno mjesto u timu,jer ipak ovdje je mnogo jaka konkurencija. Ali u svakom slučaju većina igrača su me prihvatili a neki od njih su: Dino Ramdedović,Aleksandre Karapetian,Mario Mutsch.

Igram veznog igrača,ponekad desnog krilnog,ali sve zavisi jer se u igri dešavaju stalne promjene i dijagnonale pozicija.

4.Koji ste na tabeli i nadate li se izlasku u Evropu?

Bili smo drugi na tabeli.Sada je nova sezona i nadamo se prvom mjestu i osvajanju kupa Luksemburga. Što se tiče Evrope
Igramo 12 Jula u Azerbejdžanu protiv kluba "FK Gabala" za kvalifikacije u Uefa Europa League.
A povratnu utakmicu igramo 19. Jula u Luxembourgu.

5.Da li ti nedostaje Bosna?

Naravno da će nedostajati mjesto u kojem odrastao i proveo svoju mladost. Ali život je takav, uvijek se susrećete sa novim izazovima i iskustvima.Ovo je sada za mene novo iskustvo i potrudit ću se da ga iskoristim u što boljem načinu u kojem bih mogao napredovati.
Roditelji naravno da nedostaju,ali uvijek se ima vremena i da se vidimo i čujemo, život je takav, svako ide na svoju stranu, sada, najbitnija mi je njihova podrška.

6. Kako se snalazim u komunikaciji sa trenerima i suigračima?

Što se tiče komunikacije, snalazim se sa engleskim jezikom, ali već učim Francuski jezik.

7. Šta ti je cilj u budućnosti?

Sada trenutno cilj mi je da se izborim za stalno mjesto u timu i da napredujem dalje i nadam se i skoroj budućnosti pozivom u mladu reprezentaciju BiH.
Takođe mi je cilj da savladam u potpunosti Francuski jezik i da pomognem školi fudbala "Beta Club-Tango" zahvaljujući kojoj sam uspio u realizaciji mojih snova i da djeca koja treniraju takođe uspiju u realizaciji svojih snova.
I naravno,cilj mi je da pomognem svima koji su pomogli meni i podržavali me,ipak,dobro se dobrim vraća 😊.

Anelov  talenat je veoma veliki. Ovo je sasvim sigurno jedna od početnih stepenica veoma uspješne nogometne karijere. Siguran sam da ćemo o Anelu još mnogo toga čuti. Želim mu se zahvaliti na odvojenom vremenu, a citiraću njegove riječi. "Za svoju BiH uvjek imam vremena".

Admir Memić / Anel Junuzović

LTK-INFO.COM