Svježe vijesti:

USLIŠEN APEL MJEŠTANA POLJICA G. - ZAŠTITNA MREŽA PREKO ASFALTNOG PUTA U ZASEOKU MURGIĆI BIT ĆE IZGRAĐENA OVE GODINE


Prije nekoliko dana na internet blog-portalu LTK-INFO.COM objavili smo članak pod nazivom
APEL MJEŠTANA POLJICA G. - PODUZMITE NEŠTO PRIJE NEGO STRADA NEČIJE DIJETE

Danas sam na e-mail adresu LTK-INFO.COM dobio odgovor koji sa radošću želim podijeliti sa mještanima Poljica Gornjeg, zaseoka Murgići i Bjelići.
Zaštitna mreža na dionici asfaltnog puta koji vodi u ovo naselje BIT ĆE IZGRAĐENA OVE GODINE.

Pristigli tekst prenosimo u cijelosti:

U vezi apela mještana MZ Poljice
Poštovani,
Povodom članka koji ste objavili na ovoj adresi: http://www.ltk-info.com/2018/06/apel-mjestana-poljica-g-poduzmite-nesto.html?m=1
Prvenstveno Vam se zahvaljujemo jer ste objavili upozoravajući vijest na ovu temu. Da ste samo prije objavljivanja ove vijesti razgovarali sa nama mi bismo uradili što je potrebno.
Ovaj put je napravljen nakon žičare, ali to nije bitno, mi u toku imamo investicioni projekat postavljanja mreže i uspostavljanja sigurnosti na ovom mjestu. Zbog vremenskih uslova ovaj projekat još uvijek nije realizovan, u toku je i završiti ćemo ga u ovoj godini.
Molimo Vas prije objavljivanja ovakvih vijesti razgovarajte sa firmama na koje se odnosi jer mi smo ustanova kojoj je zaštita naroda i okoliša jako bitna.
Rudnik krečnjaka „Vijenac“ d.o.o.
Prva ulica 1
75300 Lukavac
Bosnia and Herzegovina

Koristim priliku da se zahvalim u ime mještana ovog područja i u svoje lično ime, upravi, vlasnicima i menadžmentu kompanije Rudnik krečnjaka „Vijenac“ d.o.o. kao i kompanijama Fabrici Cementa Lukavac ( FCL ) i Fabrici Sode Lukavac ( SiseCam Lukavac), na pravovremenom odgovoru i odgovoru koji raduje mještane Mjesne zajednice Poljice Gornje. Posebno nas raduje pozitivno razmišljanje iskazano u posljednjoj rečenici pristiglog teksta
"mi smo ustanova kojoj je zaštita naroda i okoliša jako bitna"
što ukazuje da su ove kompanije koje egzistiraju na području općine Lukavac, dostupne građanima u rješavanju njihovih ličnih problema, kao i očuvanju životne sredine u kojoj radimo, ali i živimo.

HVALA VAM

Admir Memić

P.S.
Naravno izvinjenje ako je objava Apela prouzročila bilo kakvu nelagodu, namjera jeste bila kako ste i naveli upozorenje, kako bi se postigao cilj na obostrano zadovoljstvo i vas i građana općine Lukavac.