Weather (state,county)

Svježe vijesti:

U kabinetu Općinskog načelnika upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac


Danas je u kabinetu Općinskog načelnika upriličen prijem za učenike generacije osam osnovnih i tri srednje škole sa područja općine Lukavac.

Ovom prilikom, Općinski načelnik sa saradnicima zaželio je dobrodošlicu, uputio čestitke učenicima i roditeljima, te zaželio uspjeh u nastavku školovanja.

Općinski načelnik se zahvalio na današnjem druženju prilikom čega je istakao da je velika čast biti u društvu ovih mladih ljudi koji su tokom svog osmogodišnjeg i dvanaestogodišnjeg školovanja postigli nešto što je za svaki respekt i za svako poštovanje.

Najuspješniji učenici nagrađeni su određenim iznosom novčanih sredstava, koja treba da budu podstrek za njihov uspjeh i zalaganje u daljem školovanju. Naime, učenici generacije osnovnih škola nagrađeni su sa po 150 KM, dok su učenici generacije srednjih škola nagrađeni sa po 200 KM.

 „Želio bih se zahvaliti našem načelniku koji nas je pozvao i koji je izdvojio određena sredstva za nas i koji je omogućio da se još par puta vidimo sa učenicima koje smo viđali na takmičenjima. Htio bih svima poručiti da budu uporni u svom školovanju“, rekao je Emir Kovačević, učenik generacije Osnovne škole Gnojnica.

Učenica generacije Osnovne škole Lukavac Grad ovom prilikom kazala je: „Ponosna sam na sebe i drago mi je zbog uspjeha koji sam postigla. Želim da se zahvalim načelniku što nas je sve sakupio ovdje kako bismo se upoznali, zahvaljujem se na izdvojenom vremenu i izdvojenim sredstvima koja zaista znače i dalji su nam podsticaj.“

LTK-INFO.COM