Svježe vijesti:

Promus media Tuzla - ENERGA i izlagači naredne godine na sajmu MINEX u Turskoj


Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije "ENERGA“ i zainteresovani izlagači, imat će priliku da se predstave na Međunarodnom sajmu rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije „MINEX 2019“ koji se u oktobru 2019. godine održava modernom sajamskom kompleksu u Izmiru (Turska).

Rezultat je to dogovorene saradnje između Tuzlanskog sajma, organizatora događaja „ENERGA“, organizacije IZFAS koja godišnje u Izmiru priređuje 35 sajamskih manifestacija i Privredne komore FBIH, dugogodišnjeg partnera sajma i konferencije „ENERGA“.

- Sajam „ENERGA“, partnerima iz Turske smo predstavili na Međunarodnom sajmu  F.I.T. u Izmiru, gdje smo na prijemu u kabinetu direktorice Izmirskog sajma Gul Sener prezentirali karakteristike i perspektive sajma i konferencije „ENERGA“, koje nisu prošle nezapaženo. Rezultat toga je dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji između dva najveća srodna sajma u Turskoj i Bosni i Hercegovini – rekao nam je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH i Organizacionog odbora sajma i konferencije „ENERGA 2018“.

Potpisivanje ugovora o međusobnoj saradnji IZFAS-a i Tuzlanskog sajma bit će upriličeno na predstojećem 8. Međunarodnom sajamu energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije "ENERGA 2018“, koji se održava u Sarajevu od 19.-21. juna/lipnja 2018.

-Jedan od segmenata ugovora o saradnji je i recipročno predstavljanje sajmova „ENERGA“ i „MINEX“ u njihovim sajamskim prostorima. To će poseban značaj imati za predstavnike naše privrede koji će dobiti mogućnost direktnih razgovora sa potencijalnim partnerima u Turskoj i dobre pretpostavke za izlazak na to, mnogima interesantno tržište – istakao je Jašarspahić.

Sajam MINEX 2019. na kojem će se pod okriljem sajma „ENERGA“ predstaviti i zainteresirani bh. privredni subjekti, u novoizgrađenom modernom kompleksu „FUARIZMIR“ ukupne površine od 330. 000 m2, okupit će eksperte i proizvođače opreme za istraživanje i eksploataciju iz oblasti rudarstva, prirodnih resursa i pratećih tehnologija iz cijelog svijeta.

Press tim „ENERGA 2018“

O sajmu i konferenciji ENERGA

U proteklim godinama sajam i prateća konferencija ENERGA, svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji. Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.
Konferencijski program ENERGA uključuje različite tematske oblasti a u njegovom definiranju sudjeluju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.