Svježe vijesti:

Haos u sarajevskoj školi "Hrasno": Bivši direktor zaključao školu, ne želi izvršiti primopredaju


Školski odbor OŠ "Hrasno" u Sarajevu jutros je razriješio dužnosti v. d. direktora Sejdu Mirvića i izabrao novog vršioca te dužnosti, ali Mirvić je odbio izvršiti primopredaju i zaključao sve prostorije škole.
Kako nam je rekao predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro, direktor ne želi da sprovede odluke Školskog odbora, a članovi i radnici su pokušali ući u školu nasilno. Međutim, nisu uspjeli.

Pozvana je i policija, a kako nam je rekla glasnogovornica MUP-a KS, službenici su izašli na navedenu lokaciju, ali nisu intervenisali jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti počinjenog krivičnog djela.

U skladu s odlukom Školskog odbora, direktor je trebao predati pečat i službenu dokumentaciju, kao i ključeve prostorija.

Ovo nije prvi put da Mirvić ne želi predati funkciju. Slična situacija bila je i u januaru ove godine. Ministar obrazovanja Elvir Kazazović izjavio je kako u ovoj školi vlada haos već odavno, a da je Mirvić bez odluke Školskog odbora izdavao prostore škole, određivao cijenu i naplaćivao usluge zakupa. Fakture nisu ispostvljane.

Izvor/foto:Klix.ba
LTK-INFO.COM