Svježe vijesti:

Formirana Asocijacija žena PDA Lukavac


Na e-mail adresu LTK-INFO.COM stiglo je saopćenje za javnost press službe PDA Lukavac u želji da bude objavljeno u našem informativnom prostoru. Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Konstituirajuća sjednica Asocijacije žena povjereništva PDA Lukavac održana je jučer u motelu „Oniks“. 
Sjednici je prisustvovao veliki broj članica PDA različite starosne dobi iz svih mjesnih ogranaka sa područja Općine Lukavac. 
Za predsjednicu Asocijacije žena PDA Lukavac izabrana je Amra Ćosićkić Sakić .Sjednici su prisustvovali predsjednik OO PDA Lukavac Suad Salibašić i poslanik u Skupštini TK , Refik Hankić,potpredsjednik PDA Lukavac  i poslanik u federalnom Parlamentu te Munevera Bećarević ,predsjednica KO Asocijacije  žena PDA. 
Prisutnima se na samom početku obratio predsjednik OO PDA Lukavac Suad Salibašić ,uz riječi dobrodošlice svim članicama i zahvalnosti na velikom odzivu i interosavnaju, upoznao je iste o formiranju PDA na općini Lukavac, aktivnostima koje se provode te  značaju učešća žena u politici.
Žene su najbitniji faktor u porodici, stub,a isto tako moraju biti i važan stub u društvu, politici. Mi u PDA želimo podići svijest o važnosti i većem angažovanju žena u politici  jer nisu dovoljno zastupljene, kazao je između ostaloga  u svom obraćanju Refik Hankić, potpredsjednik OO PDA Lukavac. 
O položaju žena u politici, zastupljenosti u javnom životu, njihovom  prihvatanju odnosno neprihvatanju  govorila je Munevera Bećarević , predsjednica KO Asocijacije  žena PDA. U svom izlaganju posebno je istaknula „borbu“ žena za jednaku šansu u politici i društvu. Dotaknula se i trenutne situacije na političkoj sceni u BiH i TK, naglašivši da PDA želi napraviti bolje uslove za život  kao i ravnomjeran razvoj kantona. 
O aktivnostima koje će Asocijacija žena PDA Lukavac provoditi u svim mjesnim ograncima u narednom periodu govorila je novoizabrana predsjednica Amra Ćosićkić Sakić.
Nakon, konstituirajuće sjednice Asocijacije žena PDA Lukavac  u saradnji sa OO PDA Lukavac u narednom periodu  bit će upriličene tribine i  edukacije  a sve u cilju osnaživanja i omasovljavanja žena u politici.

Press služba PDA Lukavac

LTK-INFO.COM