Svježe vijesti:

Detalji nesreće na kopu Turija u kojoj je Mihret Đezić izgubio život


Jutros oko šest sati i trideset minuta na površinskom kopu Turija RMU Banovići u službenom automobilu rudnika smrtno je stradao zaposlenik  Mihret Đezić iz Banovića. Iz Tužilaštva TK kažu da je nesreće došlo tako što  se vozač teretnog vozila Damper koji radi na istvoru uglja kretao unazad prema istovarnoj rampi i pregazio vozilo u kojem se nalazio Mihret Đezić.

„Najvjerovatnije nije primjetio vozilo Landover koje je došlo po radnike koji su tada trebali ići sa smjene završavali su smjene,  došlo je do kontakta i Damper je pregazio ovo vozilo. Tada se u vozilu nalazio samo smrtno stradali Mihret Đezić a dvojica radnika po koje je on doša po završetku smjene su uspjela izbjeći nesreću  tako što su iskočila iz automobila. Prema informacijama sa kojima mi trenutno raspolažemo oni nisu teže povrijeđeni“, izjavio je Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnostima Tužilaštva TK.

Uviđaj radi dežurni tužilac Tužilaštva TK u saradnji sa Policijskom upravom Živinice.  Očekuje se  dolazak i federalnog rudarskog inspektora koji će dati svoje mišljenje na okolnosti kako je došlo do ove nesreće. Izdata je naredba za obdukciju tijela, kao i naredba za vađenje krvi urina i alkotestiranja vozača teretnog vozila Damper. Iz Kantonalnog tužilaštva navode da će biti urađene sve istražnje radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

LTK-INFO.COM