Svježe vijesti:

Demokratska fronta TK: Posljednji voz za uhljebljivanje PDA i SBB kadrova


Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona oštro osuđuje još jedan u nizu bahatih poteza vladajućih struktura, kojim u posljednjim mjesecima svoje vladavine žele izmijeniti Zakon o državnoj službi Tuzlanskog kantona i iz toga izvući vlastitu korist. 

Naime, ove izmjene bi omogućile proizvoljno smjenjivanje ljudi sa odgovornih funkcija bez objektivnog razloga ali i zadržavanje istih na pozicijama uprkos korumpiranosti i tome što ne znaju raditi posao i firme i radnike u firmama vode u propast.

Ove izmjene bi omogućile smjenjivanje i postavljanje direktora i upravnih organa čisto prema stranačkoj ili nekoj drugoj podobnosti a stručnost ne bi igrala više nikakvu ulogu što bi omogućilo strankama na vlasti da praktično „privatizuju“ javne ustanove i preko direktora – marioneta iste koriste za zbrinjavanje vlastitih kadrova i sprovođenje stranačkih interesa.

Često je do sada bila nezvanična praksa koju su provodile i ostale stranke poput SDA da se direktori i organi upravljanja i postavljaju i smjenjuju neovisno o sposobnostima i kvaliteti ili ostaju na čelu organizacija bez obzira na to što posao ne znaju raditi te se sada takva politika koja vodi u daljnju propast želi i ozvaničiti.

Demokratska fronta poziva vladajuće strukture u Tuzlanskom kantonu da odustanu od ovakvih namjera i pokažu da poštenje i dobrobit građana, koje proklamuju, jesu i u njihovom interesu. Pozivamo PDA i SBB da se usvajanjem ovog Zakona ne bore za posljednje ostatke moći koju će izgubiti u oktobru 2018. godine, nego da se za glasove bore kvalitetnim i korisnim promjenama u našem društvu.

Kantonalni odbor DF TK