Svježe vijesti:

Demant press služba OO PDA LukavacNa e-mail adresu LTK-INFO.COM stiglo je saopćenje/demant OO PDA Lukavac. Saopćenje objavljujemo u cijelosti i bez izmjena:

Prethodnih dana bilo smo svjedoci nečega sto bismo nazvali rutinskom akcijom MUP-a TK pod direktivom Tužilaštva TK, a što je nažalost sada već poprimilo političke obrise zahvaljujući izjavama pojedinaca. U same detalje akcije niti želimo niti možemo ulaziti, ali se osjećamo prozvanim, te samim tim i dužnim da iznesemo svoj stav. Na navode gospodina Tarika Arapčića još uvijek aktuelnog predsjednika OO SDA Lukavac iznosimo demant a vezano za njegov "nastup" u Dnevniku TV1. U prilogu emitiranom na renomiranoj TV stanici gospodin Arapčić navodi  da iza njegovog privođenja na informativni razgovor u prostorije MUP-a TK stoji Lukavačka Općinska organizacija PDA. Iznesene informacije su netačne, neosnovane, neutemeljene i povrh svega neozbiljne.

PDA je stranka koja postoji tek nešto više od 3 mjeseca, i koja se momentalno bavi izgradnjom stranačke infrastrukture na nivou cijele Općine, te takođe ističemo da se PDA niti može niti želi miješati u vršenje sudske vlasti i Tužilačke funkcije. PDA niti jednog trenutka nije protiv gospodina Tarika Arapčića, ali smatramo da ko god je kriv ili se sumnjiči da je kriv za određena djela koja su okarakterisana kao krivična djela Zakonima BiH i FBiH treba da odgovara, ma iz koje stranke dolazili bila to PDA, SDA ili bilo koja druga druga politička stranka ili organizacija. PDA BiH kao novoosnovana politička stranka broji oko 27.000 članova, i ovakve izjave koje su potpuno neosnovane smatrat ćemo u budućnosti i napadom na 27.000 ljudi koji stoje iza PDA BiH i PDA Lukavac. PDA BiH u potpunosti poštuje presumpciju nevinosti koju garantuju Zakoni BiH i Zakoni FBiH

Press služba OO PDA Lukavac

LTK-INFO.COM