Svježe vijesti:

DA LI JE DENIS BEĆIROVIĆ ZA BIH ONO ŠTO SMO MI LUKAVČANI PRONAŠLI U EDINU DELIĆU?U bosanskohercegovačkom ludilu, zvanom politika, u kome gramzivo laktanje, bez pardona, je sve vidljivije i gdje se ne biraju sredstva kako bi se ostvario cilj opstanka na ljestvici moći, jer politika je odavno prestala imati svrhu sluge naroda, upustio sam se u potragu nekoga ko je svijetla tačka u ovom suludom mraku.

Svjetlo koje smo mi u Lukavcu pronašli u prije svega čovjeku, prijatelju, doktoru nauka, načelniku općine Edinu Edi Deliću. Pored brojnih imena iz mnogih stranaka od Sebije i Džaferovića, preko Radončića, Jerlagića, zatim Šepića, koji u govorima ipak sluti na neku vrstu promjene, meni kao socijaldemokrati za izbor člana predsjedništva kod nas bošnjaka, zasjalo je ime Denisa Bećirovića. Pomislio sam da sam možda malčice pristrasan iako sam uvjek birao ljude a ne stranke. Ušao sam malo dublje u istraživanje ne nasjedajući što bi narod rekao na prvu.

Kada je na najdemokratskiji mogući način, u okviru Socijaldemokratske partije, glasanjem svih članova partije izabran veoma velikom većinom za kandidata za člana predsjedništva. Pomislio sam da ne griješim. Kada sam pročitao i objavio njegov intervju za Oslobođenje, u kome želi ujedinjenje svih demokrata, u kome jasno pominje kako SDP i on kao kandidat želi poštivati Vjeru i vjerska ubjeđenja, u kome želi predstavljati i Srbina i Hrvata i muslimana i svakog čovjeka u BiH. Intervju u kome navodi da izbor za člana predsjedništva nije "POBJEDA" već odgovornost i zadatak kao i povjerenje koje treba opravdati i raditi za dobro svih građana kako bi se BiH izvukla iz kolapsa u kome se nalazi.

Pomislio sam, prepoznao sam u Denisu našeg načelnika Edina Delića, kome smo ukazali povjerenje 2016. On je svoje povjerenje itekako opravdao i dokazao da Lukavac može ići naprijed, da građanima, običnom narodu može biti bolje. Mi lukavčani smo u Edinu vidjeli "Svjetlo na kraju tunela". Pitam vas, ali ne gledajte stranački, kao što ni Edina nismo gledali, DA LI JE možda ovaj mladi momak, borac za pravdu i borac za ljude, ovaj čovjek koji kada sam u Googlov pretraživač slika ukucao njegovo ime, na više od 80 % fotografija slikan u kadru pored zastave BiH? Da li je dr.sc.Denis Bećirović " Svjetlo na kraju tunela za BiH" koje u ovom bunilu tražimo?

Nekako vjerujem da će i sam Denis pročitati ovo.Zato mu želim poručiti. Ja vjerujem. mislim da će mnogi vjerovati da MOŽEŠ i HOĆEŠ izbaviti ovaj narod iz crnila u koje su nas zavili. SAMO TE MOLIM OSTANI NAŠ, OSTANI NARODNI, ZNAM DA NAS NIKAD KAO NI EDIN NEĆEŠ IZDATI.

Učitelja smo ti dali u Edinu, primjer u Lukavcu, bujrum dođi da skupa na ovaj trnoviti put krenemo, ne do "POBJEDE" već do boljih dana za nas i našu djecu.

Admir Memić

LTK-INFO.COM