Svježe vijesti:

„Biram Oporavak“ - PROJEKAT ZA OSOBE S PROBLEMOM OVISNOSTI


Udruženja „Proslavi oporavak“ Sarajevo provodi trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“, koji će do kraja 2019.-te godine biti realizovan u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom Federacijom Protiv Droge (WFAD).

Projekat se realizira sa ciljem da se unaprijede servisi za osobe u problemom ovisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i  da se povežu svi akteri unutar ove problematike, kroz multisektorsku saradnju i umrežavanje, kako bi se osoba u procesu oporavka od ovisnosti zajedničkim naporima podržala i dovela na mjesto njenog maksimalnog potencijala.

Kao jednu od glavnih aktivnosti projekta, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija 0800 28 000, web stranica www.biramoporavak.com, te besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Novinari, medijske kuće, web portali imaju važnu ulogu i ključ su uspjeha. Vas će čuti i oni koji su apatični, prestrašeni i nemaju volje da se uključe u bilo koje akcije.


LTK-INFO.COM