Svježe vijesti:

BAJRAMSKU RADOST JE TEŠKO OPISATI, ZASTANIMO NA TRENUTAK I OSJETIMO JE - "BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN"


Vođen jutrošnjim osjećajem Bajramske uzvišene svetosti, koja kao vulkanska lava žari naša srca i stvara nam onaj poseban osjećaj radosti, sjete, nadahnutosti, mira i ljubavi.

Pomislih, kada bi insan mogao to osjećanje prenijeti na papir, bilo bi to sigurno nesvakidašnje djelo.

Trenutak u kome u isti mah osjetimo veliku radost, koju samo Bajrami pružiti mogu. Jutarnje okupljanje pred džamijama i čestitanje nakon Bajramskog namaza. Miris nenine kuhinje koji se širi ulicama , koja nas čeka sa ukusnim zalogajem u koji je utkana sva ljubav dunjalučka. 

Sjeta i blaga tuga u srcu, za onima koji nisu više sa nama, a Bajram unazad, dva ili pet su nas dočekivali na svojim pragovima. Ta svjesnost da još uvjek žive u nama i našim mislima nam daje snagu da nastavimo dalje kao da će uvjek biti tu uz nas za bajramskim soframa.

Nadahnutost, koja nas sve krasi u stihovima i čestitkama napisanim našim prijateljima, gdje u par riječi pokušamo reći koliko nam znače i koliko nam je stalo.

Mir i blagostanje i neka posebna obamrlost i pospanost koja nas nakon ukusnog neninog obroka i ukusne baklave obuzme. Toplina oko naših srca dok ugodno ćaskamo sa najmilijima, uz lagane zvuke bajramskih ilahija koji dopiru iz pozadine.

Ljubav koju kao neki radar odašiljemo prema drugima, gledajući naše potomke kako rastu sretni i postaju dijelom ovog začaranog kruga ljubavi, koji se prostire kroz vrijeme i generacije.

Želim još jednom čestitati Bajram, u prvom redu svojim najmilijima. Upamtite, porodica je nešto najsvetije što nam je dragi Allah podario i ostavio u amanet, da je čuvamo i da nas čuva. Da je volimo i da nas voli. Da se o njojzi brinemo.

Želim još jednom čestitati Bajram, svim svojim komšijama, svim prijateljima i poznanicima, svim ljudima širom svijeta koji slave ovaj za nas izuzetan dan i zahvaliti se svima onima koji su mi ga čestitali.

Emociju koju osjećam nemoguće je prenijeti na papir, samo ću reći, zastanimo na trenutak i osjetimo je. 

Neka vam Allah dž.š. podari svo dobro ovoga svijeta, bar onoliko koliko dobra ste danas poželjeli drugima, i neka vas dragi Allah čuva od svakoga zla. 

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Admir M.