Svježe vijesti:

APEL MJEŠTANA POLJICA G. - PODUZMITE NEŠTO PRIJE NEGO STRADA NEČIJE DIJETE


Pokušali smo ranije ukazati na ovaj problem, van medijske pompe i pritiska javnosti. Obzirom da do danas ništa nije pokrenuto po ovom pitanju, prinuđeni smo objaviti molbu većeg broja građana, kako bi na ovaj način uputili apel na nadležne organe kako bi poduzeli nešto, prije nego što strada nečije dijete ili odrasla osoba.

Naime već izvijesno vrijeme mještani Poljica Gornjeg, zaseoci Murgići i Bjelići ukazuju na problem nedostatka zaštitne mreže iznad dionice puta koja vodi u ovo naselje, koje broji prilično veliki broj domaćinstava. Ovom dionicom prolazi "Žičara" čiji kapacitet vagona iznosi 1 000 Kg kamena krečnjaka, a koja sa Rudnika krečnjaka "Vijenac" prevozi kamen krečnjak prena Fabrici Cementa Lukavac ( FCL ) i Fabrici Sode Lukavac ( SiseCam ) potreban kao sirovina za njihove proizvode.

Obzirom da su ove dvije kompanije ujedno i vlasnici rudnika, ovaj apel mještana upućujemo njima kao i nadležnim općinskim službama, odgovornim za sigurnost žitelja ove Mjesne zajednice.

Na fotografijama koje nam je dostavio naš čitatelj vidi se figura kamena koji je jučer, pored samog asfalta (cijeli sadržaj vagona) pao na zemlju, na par metara od asfaltnog puta kojim prolaze mještani ovih zaseoka.

Nadamo se kako će gore navedeni u što kraćem roku poduzeti odgovarajuće korake, prije nego dođe do neke nesreće, poručili su mještani Murgića i Bijelića ( Poljice Gornje).