Svježe vijesti:

ŽELJA - "ORKKA" - HVALA VAM NA SVEMU OVOME - RESPECT-h


U posljednje 3 godine, Klub borilackih sportova “ORKKA” Lukavac je osvojio medalju sa Svjetskog prvenstva, medalju sa WKF premier lige, medalje sa evropskog prvenstva, medalje sa svjetskog kupa, medalje sa evropskog regionalnog prvenstva, medalje sa balkanskog prvenstva, medalje sa skolskog balkanskog prvenstva, medalje i titule prvaka BiH u svim uzrastima. Klub je osnovan na koncu 2010 godine.Parirali smo klubovima ciji je mjesecni budzet veci nego nas godisnji. Nismo trazili izgovor nizasta ☝️
Clanovi kluba su birani za najbolje na svim nivoima izbora sportiste godine: opcinskom, kantonalnom, drzavnom, i na izboru olimpijskog komiteta BiH.
KBS ORKKA je jedan od rijetkih karate klubova sa ovakvim rezultatima od osnivanja karate saveza BiH 1972 godina (za sto ima uvjerenje)
KBS ORKKA je jedini sportski kolektiv u historiji opcine Lukavac koji ima osvojenu medalju na svjetskom prvenstvu, evropskom prvenstvu i svjetskom kupu u medjunarodno i olimpijski priznatoj sportskoj federaciji, odnosno clanici sport accorda (za sto ima uvjerenje sportskog saveza).
Sreca mozda pomogne nekada, al rad uvijek ☝️
Iza svega stoje tone rada, truda, odricanja, ulaganja, zivaca, krvi, znoja, suza, upala...
Za par dana, po prvi puta, klub ce imati cak dva seniora na evropskom seniorskom prvenstvu koje ce se narednog vikenda odrzati u Novom Sadu, Hamzu Cajica i Mensura Djozica. Mnogo ponosan ☝️
Da li je kvalitet rada mjerljiv?☺️
Da li s pravom za sebe smijemo reci da smo jedan od najtrofejnijih karate klubova danasnjice u BiH, i jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva na TK💪?
U ovom vremenu, ovakvom kakvo jest, bit cemo slobodni da za sebe kazemo, ako nista drugo, da smo barem drustveno korisni 😋
Za sve clanove Kluba since 2010 😙❤️
Željko Zombra, selektor juniorske selekcije BiH u karateu i trener KBS "ORKKA"

Šta reći sem BRAVOOO i svaka čast za brojne uspijehe od kojih ću izdvojiti jedan od za mene lično najvažnijih. Brinete za veliki broj mladih ljudi i djece općine Lukavac, sklonili ste ih sa ulice i učite ih stvarnim, pravim vrijednostima života. Nadam se kako će nadležni i odgovorni imati sluha i osjećaja bar kao moja malenkost i podržati vaš daljnji rad i napredak.

ŽELJA HVALA TI NA SVEMU OVOME
RESPECT-h
Admir M.
LTK-INFO