Svježe vijesti:

Timovi FUCZ tragaju za nestalim Amarom Ramićem iz Tuzle


-Dva tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pretražuju nekoliko lokacija u okolini Tuzle kako bi pronašli mladića Amara Ramića (21) iz tog grada koji je nestao u srijedu, 2. maja ove godine, nakon što je oko 16.20 sati izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima.

-Vezani članak: Nestao mladić iz Tuzle, njegov izlazak iz zgrade zabilježile nadzorne kamere

-Njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak, 3. maja, oko 20.00 sati.Potrazi na terenu prethodilo je prikupljanje informacija od porodice i prijatelja, pa su timovi krenuli u pretraživanje mjesta na kojima bi se nestali mladić mogao nalaziti. U toku potrage provjeravaju se i dodatne informacije prikupljene na terenu koje bi mogle dovesti do saznanja gdje se nalazi nestali mladić, piše Fena.

-Pretraženo je nekoliko lokacija od kojih su i one u blizini Lovačkog doma i TV-repetitora na Majevici. Potraga će se nastaviti sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali, a od situacije na terenu i prikupljenih informacija zavisit će dalji tok potrage.I drugi timovi FUCZ su u pripravnosti i spremni su se uključiti u potragu ako bude potrebno, saopćeno je iz FUCZ.

LTK - INFO