Svježe vijesti:

Tarik Arapčić: “Nije bilo hapšenja niti privođenja, u pitanju politička pozadina”


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli od jutros na području Lukavca provode policijsku akciju zbog nezakonitog zapošljavanja u JU Dom zdravlja Lukavac.

Iz tog razloga i velikog interesovanja građana, danas smo u popodnevnim satima stupili u kontakt sa glavnim akterima u ovoj priči, nekadašnjim i trenutnim direktorom Doma zdravlja Lukavac istaknuto je na SodaLive.ba.

– Istina je da sam u jutarnjim satima primio poziv od direktora Jarakovića, u kojem me je zamolio da dođem u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora. Nakon dolaska, inspektori su me upoznali sa naredbom koju je potpisao sudija za prethodni postupak, Vejzović Muhamed i što se lično u toj naredbi odnosilo na mene. Izjavio je u telefonskom razgovoru za naš portal Tarik Arapčić, zastupnik u Federalnom parlamentu i predsjednik SDA Lukavac i dodao:

– Inspektorima je naloženo da izvrše rutinski pretres mog automobila i to je trajalo manje od 2 minute. Poslije toga sam se istim vozilom uputio u prostorije MUP-a TK, gdje sam obavio razgovor u trajanju od 15-ak minuta i već u 12 sati bio u Lukavcu. Prilikom razgovora sam saznao da je u pitanju zaposlenje jedne osobe iz mjeseca marta ove godine. Odgovorno tvrdim da to lice nikada nije dobilo zaposlenje u Domu zdravlja što je vrlo lako provjeriti kod nadležnih službi. Istakao je Arapčić.

Arapčić se na kraju razgovora zahvalio na korektnosti pripadnicima MUP-a:

– Ovim putem želim se zahvaliti prisutnim inspektorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja što se vrlo nekorektno koristi u medijima, a riječ je o običnom informativnom razgovoru. To samo dokazuje da je u pitanju politička pozadina što će se svakako dokazati u narednom periodu.

Nakon velikog broja pokušaja da stupimo u kontakt sa dr Jarakovićem, isti nam se javio u popodnevnim satima, ali nije želio dati izjavu:

– U ovom trenutku nisam spreman dati izjavu za medije, ali ću se svakako povodom ovog slučaja oglasiti u narednim danima. Izjavio je Mirsad Jaraković, direktor Doma zdravlja Lukavac.

Izvor/foto: SodaLive.ba

LTK-INFO