Svježe vijesti:

Saopštenje za javnost NB Lukavac


Na adresu LTK-INFO.COM stiglo je saopćenje za javnost Nezavisnog bloka uz molbu da bude objavljeno. Saopćenje prenosimo u cijelosti:

NB Lukavac: Neuspjeli pokušaj opoziva Delića ukazuje na skori kraj vladavine besperspektivnih i retrogradnih politika u Tuzlanskom kantonu

Nakon neuspjelog pokušaja opoziva načelnika Općine Lukavac, Edina Delića, NB Lukavac ističe zadovoljstvo što je juče u Lukavcu pobijedila volja naroda, a ne volja SDA i njenih koalicionih partnera, koji su, uz polički pritisak, pokušali na silu promijeniti izbor građana.

Od samog osnivanja, Nezavisnog blok Lukavac je osuđivao bespotrebnu odluku Općinskog vijeća Lukavac, da se ide na referendum o opozivu načelnika, bez i jednog utemeljenog i važnog argumenta za opoziv, a na finansijsku štetu svih građana Lukavca.

Nakon neuspjelog pokušaja opoziva načelnika, bilo bi u najmanju ruku moralno da SDA Lukavac prepusti vođenje Općinskog vijeća strankama okupljenim oko načelnika, koji će, kao što su i dokazali,  raditi u interesu građana i koji neće građane Lukavca držati kao taoce propale ideologije.

Jučerašnja dešavanja u Lukavcu, pokazala su da je TK spreman za promjene, te najavili kraj jedne retrogradne, besperspektivne politike, koja građanima Lukavca, Tuzlanskog kantona i čitave Bosne i Hercegovine, nije donijela ništa dobro.

NB Lukavac čestita načelniku Deliću na pobjedi i izražava nadu da će i u narednom periodu raditi još angažiranije, bolje, predanije u interesu svih građana Lukavca, koji su i ovog puta stali uz svog načelnika.

Srdačan pozdrav,

Press služba