Svježe vijesti:

PRVOMAJSKA PROSLAVA NA IZLETIŠTU SAJLA - FOTO / VIDEO


Nevjerovatan i nezaustavljiv val ljubavi među ljudima, potaknut snagom i energijom Edina Delića, širi se sve jače i brže.
Probuđena, patriotska, bosanskohercegovačka svijest uzima sve veći zamah, odupirući se onima koji su se suprotstavili volji naroda. 

Kroz ciklus skupova u svim Mjesnim zajednicama, entuzijazam, hrabrost i odvažnost građana je rasla iz dana u dan. Građani općine Lukavac su se ujedinili u odbrani svoje volje koju su iskazali na izborima 2016-te.

Danas, na izletištu "SAJLA" moglo se vidjeti kako je sve to kulminiralo. Mnoštvo građana šetalo se hrabro i odvažno u majicama "IMAJ PETLJU - RECI NE" ili sa "PETLJOM" na reveru, petljom koja je postala simbolom građanskog otpora.

Mala inicijativa, bila je povodom velikog ljudskog druženja. Bilo je Roma, Srba i Hrvata, naravno najviše nas muslimana, Bošnjaka, i svi smo bili jedno. Bilo je svih stranaka i partija, svih boja i znakova, si okupljeni oko zajedničkog naziva koji su stvorili pokretači OPOZIVA "GRAĐANSKA UNIJA" Svi smo bili sretni veseli i zadovoljni. Jelo se i pilo. Igralo i pjevalo, družilo. Ovo je nešto što nam je trebalo. Ovo je nešto što nam je nedostajalo. Hvala ti Edine što si nam to vratio.

Izletište "SAJLA" u Bokavićima, pružilo nam je nezaboravnu atmosferu danas. Narod se zbližio u zajedničkoj proslavi 1. Majskih praznika. Hvala Bokavljani, Hvala udruženju "ZA BOLJE SUTRA" Hvala "Građanskoj Uniji" Hvala svim gostima. Radujmo se životu i družimo skupa, bez predrasuda i razlika.

JER 
IMAJMO PETLJU

Vi koji se još dvoumite, koji nas gledate i na neki način zavidite. NE čekajte, priđite, pridružite nam se u zajedničkoj borbi za bolje i radosnije sutra. Ne čekajte da bode kasno, Ne dozvolite da se sutra kajete, jer sutra će ovo biti JUČE, budi dijelom pokreta i pokrenutih promjena uz sve nas i UZ Edina Delića.

JEDNOM KAD SVE OVO BUDE JUČE
kad zora svane, a svanuće 
nemoj da ti bol tad grudi steže 
što nisi bio tu kad je bilo najteže.

Jednom kad sve ovo bude juče, 
stavit ćes na krilo unuče,
kad bosanske zime zasniježe, 
reci, ja sam bio tu, kad je bilo najteže 
ja sam bio s Bosnom, kad je bilo najteže 
Ja sam bio s Edom, kad je bilo najteže.

Donosimo vam brojne fotografije i nekoliko video zapisa snimljenih danas na izletištu "SAJLA" :