Svježe vijesti:

Obavijest Komisije za provodjenje postupka opoziva


Komisija za provodjenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac, je organizovala referendum koji je zakazan za sutra 13.05.2018 godine.

Komisija je preduzela sve mehanizme koji joj pravno stoje na raspolaganju a u cilju zaštite glasačkog prava. Komisija je na poleđini glasačkih listića stavila pečate Općine Lukavac u cilju dodatne zaštite, a ti listići će se koristiti na svim biračkim mjestima na Općini Lukavac. Birački odbori su dobili broj listića, koji je Komisija odredila prema izvodu iz CBS-a.

Ovim putem pozivamo građane da izađu na referendum i na taj način iskoriste svoje biračko pravo. Takođe pozivamo građane da budu stripljivi i da pristupe glasanju na način kako je to predviđeno Izbornim Zakonom BiH. Shodno navedenom

Komisija upozorava da bilo kakvi pokušaji u smislu narušavanja izbornog procesa ce sigurno biti predmet istrage nadležnih institucija i Komisija će iskoristiti sve pravne mehanizme da sankcioniše pojedince ili grupe koji pokušaju na bilo koji način narušiti izborni proces.

"Originalni glasački listić je A5 formata, i ovjeren sa prednje strane pečatom Općinskog vijeća, te isti sadrzi i na poledjini pečat Općine".

Komisija za provodjenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac
Predsjednik komisije
Ermin Prijić