Weather (state,county)

Svježe vijesti:

Mosorović: “Iza svega stoji mafija, napuštam sve”


Mnogo bure donio je jučerašnji meč Druge lige FBiH grupa Sjever između Svatovca i Dinama iz Donje Mahale. Naime, deset minuta prije kraja meč je prekinut kod vodstva 3:2 za goste, piše SportSport.ba

Nakon crvenog kartona za domaćeg igrača Mirzu Halilagića, od strane domaćih napadnut je glavni sudija Franjo Ćulap iz odžaka. Uslijedio je prekid, a u redovima domaći su razočarani. Dan poslije utakmice predsjednik Svatovca Admir Mosorović u razgovoru za SportSport.ba nije birao riječi:

– Sve je izrežirano, iza svega stoji fudbalska mafija. Sve je moguće u ovoj zemlji, samo to mogu reći poslije ove lakrdije, kazao je Mosorović.

– Sudija Ćulap je prošlo kolo dobio ocjenu 7.8 u našoj gostujućoj pobjedi nad Gradinom. Mi i pored pobjede nismo bili zadovoljni njegovim suđenjem, a sada mu je sve naređeno. On je došao da odradi zadatak, iako ovaj meč za nas nije imao značaj. Htjeli smo da sve bude korektno, ali vidite i sami šta se dešava…, razočaran je prvi čovjek kluba koji iz Poljica.

– Ćulapu je to treći prekid ove sezone, a mi se osjećamo jadno. Sezona mene košta 70.000 KM, 5.000 dobijem od Općine, a poslije ovog ja definitivno napuštam sve. Ova liga se igra za sudije, nema tu sporta. Čovjeku se sve gadi, radite i borite se, a onda neko dođe i sve to uništi na najbezobrazniji način, dodao je Mosorović u razgovoru za SportSport.ba.

U Drugoj ligi Sjever do kraja sezone su ostala još dva kola.

Izvor/foto:SodaLive.ba

LTK-INFO.COM