Svježe vijesti:

Jarakoviću izvršen pretres stana i lične imovine, Arapčiću automobil


Pripadnici MUP TK po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli od jutros na području Lukavca provode policijsku akciju u okviru koje su privedene dvije osobe zbog nezakonitog zapošljavanja u Domu zdravlja Lukavac.

U okviru ove akcije privedeni su bivši direktor i zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Tarik Arapčić i direktor Doma zdravlja Lukavac, Mirsad Jaraković, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli

– U toku su pretresi službenih prostorija Doma zdravlja u Lukavcu. Kod direktora Mirsada Jarakovića pretreseni su stan i lična imovina, dok je kod Arapčića izvršen pretres automobila, izjavio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva.

On je dodao da je Arapčić osumnjičen da je počinio krivično djelo primanje dara radi trgovine utjecajem, a Jaraković za zloupotrebu položaja i ovlaštenja. Sve se, naveo je Arnautović, vezuje za određene nezakonitosti prilikom zapošljavanja u Domu zdravlja u Lukavcu.

– Mi ćemo dobiti izvještaj, zapisnik o ispitivanju, kao i dokaze. Nakon toga ćemo se dalje odrediti u smislu koje će se dalje radnje poduzimati, izjavio je Arnautović.

Inače, Arapčić je do 2016. godine obnašao funkciju direktora Doma zdravlja u Lukavcu, trenutno obavlja funkciju zastupnika SDA u parlamentu FBiH, a obavlja i funkciju predsjednika Općinskog odbora SDA Lukavac.

Izvor/foto:SodaLive.ba
LTK-INFO