Weather (state,county)

Svježe vijesti:

ISTINA O ZASLUGAMA REFERENDUMSKOG REZULTATA


Ovih dana glavna rasprava se vodi koliko je ko zašlužan za rezultate referenduma na kom su se građani izjasnili o Opozivu načelnika, Edina Delića.

Svima je jasno da je ovo bilo pitanje za široke narodne mase ma kojoj politici pripadali i izjašnjavanje o jednom čovjeku dr. sci. Edinu Deliću kao načelniku općine i načelniku svih građana, kojem pripada najveća zasluga, zbog svega što je učinio i što čini za građane općine Lukavac.

Takođe je nesporna činjenica da je referendum političko pitanje i da je Edin Delić, aktuelni predsjednik Općinske organizacije Socijal-demokratske partije Lukavac ili OO SDP Lukavac, te da je kompletna infrastruktura SDP-a bila uključena u organizaciju svega što se događalo poslednjih mjeseci, od kako je priča o opozivu aktuelizirana.

Da se radi o predsjedniku SDP-a, kontinuirano su bacali u oči, načelnikovi protivnici, smatrajući da će tako oslabiti njegov utjecaj kod naroda. Pitam se zašto i rezultat referenduma nisu prenijeli sa "Edin Delić (SDP)".

"Građanska unija" predvođena Emirom Begom Begovićem, je zaživila iz prostih razloga, sam Edin Delić kao osoba je otvoren prema svim opcijama koje zagovaraju Građansku ideju. I Lukavački SDP upravo gradi u tom smislu, što je prepoznao veoma veliki broj novo učlanjenih građana.

Takođe predsjedništvo Demokratske fronte Lukavac ili DF Lukavac, otvoreno, skupa sa svojim vijećnicima je stalo uz načelnika Edina Delića jasno naglasivši da jedini mogu biti povrijeđeni njegovim pristupanjem u SDP, ali da to ne mijenja stav predsjedništva i njihovog članstva te da će stati uz Delića u svom punom kapacitetu. Sa druge strane, pored poziva za učlanjenje u SDP i sam Delić poziva građane da se učlane u DF ili u bilo koju opciju lijeve strane ili strane koja zagovara Građansku opciju.

SDU, svo članstvo je pristupio lukavačkom SDP-u. I to je jasan pokazatelj puta ove političke opcije.

Najveći teret i zasluge rezultata referenduma pored lukavačkog SDP-a, koji je provođenjem aktivnosti ujedno štitio i svog predsjednika imla su upravo ova dva politička subjekta.

Ne smijemo zaboraviti zvanična saopštenja Nezavisnog bloka, zatim saopštenja Naše stranke Lukavac, PDA Lukavac i drugih, koji imaju pravo da uzmu svoje hise,

SBB je zbog svima poznatih razloga ostao neutralan, ali nikako ne smijemo zaboraviti zasluge troje vijećnika ispred ove političke opcije koji su od početka bitke bili uz Edina Delića.

Naravno tu su građani nacionalnih manjina koji su se suprotstavili stavovima svojih vođa i stali na stranu Građana uz Građansku uniju.

Ne zaboravimo da su građani Bistarca i podozrenskih sela, koji su druge nacionalne pripadnosti jasno i glasno iskazali svoj stav i sa prosjekom iznad 90 % zaokružili NE.

Veliko hise pripada i građanima koji pripadaju onim opcijama, koje su pokrenule ovo sve, ali su odlučili svjesno glasati razumom i pridružiti se Građanskoj uniji u ovoj borbi, te svim građanima općine Lukavac koji su IMALI PETLJU i rekli NE opozivu.

Nikako ne smijemo zaboravit zasluge naših sponzora, koji su izričito insistirali da ostanu anonimni, čak i od samog načelnika Delića, kako se njihove donacije ne bi protumačile pogrešno, i kako to ne rade iz razloga da bi mogli nešto tražit zauzvrat.

Ali istina je, da pored nas četvoro, plus dvoje, koji smo vodili "Građansku uniju", cijeli SDP-ov tim,skupa sa predsjednicima Osnovnih organizacija, je neumorno radio na odbrani svog predsjednika i aktuelnog načelnika općine Lukavac dr. sci. Edina Delića. Stoga je istina takva kakva jeste.

Uz podršku porodice kao ključ uspjeha u radu i rezultatu, SDP Lukavac, ima najveće zasluge za izboreni rezultat proteklog referenduma i to je činjenica koju kao pripadnik "Građanske Unije"  i kao predsjednik nadzornog odbora SDP-a ne mogu sporiti.

SDP Lukavac - HVALA TI

P.S.

A poimence hvala i onima sa kojima je borba počela:

SDP ( Jakub Mahovkić, Hajrudin Hodžić, Hasan Ibrakić, Sulejman Brkić, Dragan Todorović, Adem Mahovkić )

DF ( Dajana Čolić, Emir Imamović, Alen Nuhić )

SDU ( Kenan omerdić )

SBB ( Jasminka Memić, Amela Krnjić, Pašan Murselović )

I hvala onima s kojima je nastavljena:

"Građanska UNIJA" (Melika Bojić, Sabrina Arifović, Emir Bega Begović, Mehmed Šiško Šišić, Jasmin Memišević, Eldar MujagićAdmir Memić) na terenu,
kao i radna grupa ( Mirela Memić, Dinela Imamović, Mina Frljanović, Aziz Čačković, Edhem Muftić, Munib Efendić, Mirsad Mujić, Adnan Aljukić, Elsajed Fatušić, Sead Karić, Hasan Tokić ) koji su cijelo vrijeme bili tu uz nas.

Naravno Hvala svim SDP, SDU, DF aktivistima. Hvala i aktivistima SBB, NB, PDA, NS koje je nemoguće poimence nabrojati a nekoga ne izostaviti, a svi su jednako zaslužni.

A.Memić
LTK-INFO.COM