Svježe vijesti:

INVESTITOR ČEKA, RADNA MJESTA ČEKAJU - TRAŽIM HITNO SAZIVANJE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆANAŠ PRVI VELIKI TEST

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća koja je zakazana i održana 09. maja, istog datuma kada smo zakazali i održali centralni skup kampanje pred referendum za opoziv, većina vijećnika u OV Lukavac je skinula sa dnevnog reda iznimno važnu tačku - saglasnost za zaključivanje ugovora koji je pretpostavka za izgradnju nove fabričke hale, kao perspektive za nova zapošljavanja i ekonomski razvoj. Kompanija "TermontMetal" je zastupnik ozbiljnog investitora, a u toj hali radit će se po standardima EU.
I pored napomena da se radi o hitnoj stvari, sve je ostavljeno "za kasnije". Bilo je ranije još ovakvih odluka i prolongiranja, ali hajde da pokušamo gledati naprijed i razmišljati pozitivno.
Uputio sam danas zahtjev za hitnu sjednicu Općinskog vijeća sa samo jednom tačkom - ovom koja je esencijalno važna za građane i razvoj naše Općine. Očekujem da predsjedavajući sazove hitnu sjednicu u najkraćem roku, jer investitor očekuje sklapanje ugovora. Ovo su situacije kada se ne sijemo poigravati sa onim koji donose milione i otvaraju desetine ili stotine novih radnih mjesta.
Neka slobodno naplate honorare za ovu sjednicu - vanredno i najviše koliko može, jer ovo je životno važno pitanje i ovo je od interesa onih zbog kojih postoje i OV i Općina, pa i načelnik.

Ukoliko se predsjedavajući OV gospodin Mehmed Suljić odluči da podrži interese građana to ćemo svakako prepoznati, kao i one vijećnike koji svojim glasanjem podrže i omoguće izgradnju novog privrednog kapaciteta na Općini.

O drugim opcijama ne želim spekulisati. Pozivam građane da pažljivo pročitaju poziv, te da skupa sa mnom zauzmemo stav da se sjednica OV mora sazvati hitno i da se po ovom pitanju OV mora izraziti urgentno.

Edin Delić načelnik opštine Lukavac


LTK-INFO.COM