Weather (state,county)

Svježe vijesti:

DOK SE MI MEĐUSOBNO GLOĐEMO, ON NE LIKUJE VEĆ NASTAVLJA RADITI ZA NAROD


Dok se mi međusobno glođemo, ko ima veće zasluge za ostvaren rezultat, koji smo to mi a koji su ONI "neprijatelji naroda", on koji je najzaslužniji za promjene koje se događaju, ne likuje, ne osvrće se iza sebe i ne gleda u prošlost kiteći se lovorikama. Narod ZNA, narod je vidio, prepoznao i jasno kao dan rekao svoje i tu je tačka. Svi koji se misle baviti politikama mržnje, netrpeljivosti, kočenja progresa, biti će izbrisani sa političke scene Općine Lukavac, a nadam se i cijele BiH. I ponovo tačka. On ide dalje. Mi smo obećali da uz njega IDEMO DALJE. Opština lukavac i sve mjesne zajednice čekaju na nas. Ne čekajmo od njega da sam opravda rezultat, obujmo se i nastavimo skupa i složno graditi općinu Lukavac vizijom koju ima načelnik općine Lukavac dr.sci.Edin Delić.
SANACIJA POSLJEDICA POPLAVA KOJE SU IZAZVALE MILIONSKU ŠTETU NA OPĆINI LUKAVAC
Posljednje poplave, nakon čega smo proglasili i stanje elementarne nepogode, načinile su štetu na našoj Općini od preko 1 milion KM. Komisije za procjenu štete i dalje obilaze prostor i utvrđuju razmjere.
Najčešći uzročnici ovih šteta su ljudski uticaji u vodotocima i generalno uz komunikacije. Zapušeni vodotoci, pregrađeni propusti, smeće po vodotocima ili nanosi i slično su dodatno pogoršali situaciju.
Odmah po saznanju obišli smo sve sporne lokacije, a tamo gdje je bilo nužno odmah smo intervenisali.
I dalje se izvode sanacioni radovi. Posla je još mnogo pred nama. Ekipe Civilne zaštite su danonoćno na terenu. Samo da se zna da smo tokom ovih poplava imali vrijedne CZ timove cijelo vrijeme uz mještane. Naradili su se i mislim da smo izvukli naš maksimum.
Ima još prostora za poboljšanje naših odgovora. Radit ćemo na uočenim nedostatcima i mogućim pravcima poboljšanja.
Građani nisu bili prepušteni sami sebi.
Sigurno će se javiti još mnogi koji smatraju da je trebalo na nekoj njihovoj lokaciji prije ili više raditi. Morali smo na neki način odrediti prioritete, a radovi su još uvijek u toku. Objavio je na svojoj facebook stranici načelnik općine Lukavac Edin Delić.