Svježe vijesti:

Uhapšena potpredsjednica Parlamenta FBiH Vesna Švancer i Said Kapetančić iz Gračanice


Potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer (SBB) uhapšena je u petak u akciji Globus. Tereti se za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Druga uhapšna osoba je Said Kapetančić iz Gračanice. Radi se također o članu SBB-a, kandidatu te stranke za Općinsko vijeće Gračanice na prošlim lokalnim izborima.

Iz FUP-a je saopćeno da su prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih lica izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.„Lica lišena slobode bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu“, naveli su iz FUP-a. Švancer je ranije zbog prevare osuđena na uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama FTV, Švancer je dijelila grantove Parlamenta Federacije, a potom su oni kojima je Švancer dijelila grantove njoj vraćali polovinu novčanih sredstava te je time oštetila više osoba u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Podsjećamo, Švancer je ranije osuđena zbog prevare na uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci. Druga uhapšna osoba je Said Kapetančić iz Gračanice.

SBB će razmatrati o isključenju Vesne Švancer iz stranke

Najviši organi Saveza za bolju budućnost (SBB) razgovarat će o isključenju Vesne Švancer iz te stranke, nakon što je uhapšena u akciji FUP-a, potvrđeno je nezvanično Patriji iz SBB-a. Patriji je iz ove stranke nezvanično rečeno da će u narednih 48 sati organi stranke razmatrati na koji način će postupiti prema uhapšenim članovima, a jedna od tema razgovara bit će i njihovo isključenje iz stranke

Izvor/foto:TIP
LTK-INFO