Svježe vijesti:

U Tuzli iznenada preminuo dr. Adnan Delibegović


Danas je u Tuzli od posljedica srčanog udara iznenada u 55. godini preminio doskorašnji načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla, dr. Adnan Delibegović, saznaje Tuzlanski.ba

Ova iznenadna tužna vijest šokirala je brojne zdravstvene radnike u Tuzli ali i sve one koji su poznavali dr. Delibegovića koji je bio omiljen kod kolega i pacijenata. Dr. Adnan Delibegović važio je za optimističnu osobu punu elana uvijek spremnu da pomogne.

Bio je vedrog duha i kao takvog će ga svi pamtiti. Iznenadna smrt dr. Delibegovića bit će nenadoknadiv gubitak za Univerzitetsko klinički centar Tuzla. Dr. Delibegović bio je prvi direktor Centra za palijativnu njegu u bolnici Slavinovići, osnovanog 2003. godine uz njegov angažman i pomoć i podršku Humanitarne organizacije Sisters of the cross and passion iz Leedsa.

Donedavno je obnašao dužnost načelnika Klinike za onkologiju i radiologiju, dok ga je smrt zatekla na dužnosti šefa Odsjeka za teleterapiju. Vrijeme i mjesto sahrane dr. Adnana Delibegovića bit će objavljeni naknadno.

Izvor/foto:tuzlanski.ba
LTK-INFO