Svježe vijesti:

U Lukavcu obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu


Svakog 02.aprila u svijetu se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojim se nastoji skrenuti pažnja na djecu sa poremećajem autizma kojima je neophodna podrška, kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga i razumijevanje cijelog društva.

Danas je i u Lukavcu obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. U organizaciji Grupe za dobrobit djece Lukavac i UG “Mali svijet” uz pomoć učenika i učenica osnovnih i srednjih škola sa područja općine Lukavac održan je prodajni bazar u parku ispred zgrade Općine Lukavac. Izložene su rukotvorine a novac od prodaje istih usmjeren je u osposobljavanje Centra za ranu intervenciju “Mali svijet”.

“Organizovali smo prodajni bazar. Prije toga smo imali mirnu šetnju kroz grad. Pustili smo balone i obukli plave majice. Zahvaljujem se svima koji su danas došli, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli i pomogli osposobljavanje Centra za ranu intervenciju.” – izjavila je Amela S.

Amra Fatušić, direktorica Centra za ranu intervenciju, je poslala poruku i apelovala da ova djeca treba da budu vidljiva svakog dana u godini a ne samo 02.aprila.

Organizatori su istakli da su veoma zadovoljni interesovanjem i odzivom posjetitelja.


Foto:rtvlukavac

LTK-INFO.COM