Svježe vijesti:

PROKOSOVIĆI - AKCIJA U ZNAK SJEĆANJA NA VOLJENU ANGELINU


Mještanke i mještani Prokosovića, danas u upriličili proljetnu akciju čišćenja i uređenja parka za djecu i odrasle, ispod doma kulture u Prokosovićima. Mada je ovaj napokon sunčani dan, mnoge primamio da se okrenu proljetnoj sjetvi, na akciju se ipak odazvao znatan broj mještanki i mještana ove Mjesne zajednice.

Povod za akciju je između ostalog bio i obilježavanje godišnjice od smrti, osobe koja je preko Fondacije tuzlanske zajednice, svojim radom i aktivizmom u mnogome doprinijela uređenju ovog parka kao i drugim brojnim projektima udruženja "Srce i Duša" koje je i danas bilo domaćin ove akcije.

Nakon radnog dijela, na čišćenju, košenju i sadnji novog ukrasnog bilja za aktiviste je organizovan roštilj i druženje uz kafu i slatko koje su pripremile naše vrijedne aktivistice.

Velika je stvar, buđenje svijesti kod građana o zajedničkom aktivizmu na uređenju svoje životne zajednice. Kroz aktivnosti, građani se druže i zbližavaju, te se kroz smijeh i razgovore rasterete od svakodnevnih problema.
Pokušat ću citirati riječi našeg dugogodišnjeg fotografa Amaća, čovjeka koji je život proveo u invalidskim kolicima snimajući predivne fotografije koje su krasile razglednice nekih ljepših vremena: "Molim te Admire, iznesi mi kolica. Kod kuće sam sam, a volio bi ovako divan dan provesti ovdje sa vama".

Fotografija je uvjek govorila više od riječi, stoga pogledajte video i fotografije današnje akcije i druženja.

Admir M
LTK-INFO.COM