Svježe vijesti:

Općinski načelnik Edin Delić posjetio „METALIS MI“ d.o.o.


Dana 19.04.2018.godine Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić boravio je u posjeti firmi Metalis MI d.o.o. u Devetaku, a u sklopu obilaska domaćih preduzeća sa područja općine Lukavac. Na ovaj način nastoji se iskazati podrška lokalne zajednice domaćim uspješnim i respektabilnim kompanijama.

Kako je istakao vlasnik firme, gospodin Fikret Hrnjić, METALIS MI d.o.o. osnovan je 1999.godine sa sjedištem u MZ Devetak, općina Lukavac, pored magistralnog puta M4 Tuzla-Doboj. Raspolaže sa cca 2000 metara kvadratnih proizvodnog, radnog prostora sa materijalno-tehničkim sredstvima. Radni kapacitet uključuje 15 stalno uposlenih radnika. Metalis MI d.o.o. počinje sa radom kao samostalna zanatska radnja, zatim kao obrtnička radnja, te nakon širenja posla i tržišta 2009.godine vrši reorganizaciju i prerasta u društvo sa ograničenom odgovornošću „Metalis MI“. Metalis MI d.o.o. bavi se proizvodnjom metalnih konstrukcija za tapacirani namještaj, konstrukcija za stolove, stolice, klupe, ograde, kapije i proizvodnjom drugih proizvoda od čelika. Svi proizvodi se izrađuju od kvalitetnog čelika, te se dodatno zaštićuju farbanjem, plastificiranjem i cinčanjem (elektrocinčanje i toplo cinčanje). Pored glavnih proizvoda, ukoliko postoji potreba, radi se po narudžbi, uzorku i tehničkoj dokumentaciji kupaca. Osim domaćeg tržišta, zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda, firma je dio svog proizvodnog programa, preko 80 % plasirala i na inostranom tržištu. Posljednjih godina ne izvozi direktno nego preko partnera u EU. Tendencija firme je da kontinuirano usavršava svoj proizvodni program, uvodi nove tehnologije i proizvode koji udovoljavaju potrebama kupaca, širi tržišno učešće i ostaje otvorena za nove poslovne prilike.

Općinski načelnik je vlasniku i uposlenicima Metalis MI d.o.o. uputio čestitke na uspješnom, ozbiljnom i respektabilnom poslovanju i izrazio svoje oduševljenje boravkom u ovoj kompaniji kao i njenim načinom poslovanja.


LTK - INFO