Svježe vijesti:

ODRŽANO PRVO OKUPLJANJE KUD-a "27 JULI" PROKOSOVIĆI


Danas (nedjelja) 01.04.2018.godine, u prostorijama Doma Kulture u Prokosovićima, upriličeno je prvo okupljanje članova Kulturno-umjetničkog društva "27 juli" Prokosovići.

Podsjećamo, 27.03.2018. godine održana je osnivačka skupština KUD "27 juli" Prokosovići.

Na skupstini KUD-a izabrana je upravljačka struktura, koreograf, te određene smjernice za rad ovog društva.

Za predsjednika skupštine izabran je Nedim Šika Omerdić,
za predsjednika Upravnog odbora izabran je Saudin Muminović Truto,
za sekretara je izabran Sejfic Faik Faja,
a za koreografa je izabran Mensudin Muratović Menso.

Očekujemo da se svi stari članovi društva aktiviraju i uzmu učešća u radu društva, kako bismo vratili stari sjaj našem KUD-u, poručili su iz uprave ovog društva.

U dobroj atmosferi na održanoj skupštini izneseno je niz dobrih ideja i inicijativa te sa puno entuzijazama završen prvi sastanak.

Na inicijativnom sastanku održanom 24.03.2018. godine izabrani su članovi skupštine i čine je:

1.Mensudin Muratović-Menso
2.Memić Mensur-Dado
3.Muminović Saudin- Truto
4.Avdić Nisad-Soni
5.Avdić Nihad
6.Bego Mujkić
7.Omerdić Nedim-Šika
8.Begić Mustafa-Muće
9.Memić Adisa
10.Mujkić Emir-Mujka
11.Aljukić Razem
12.Sejfić Faik-Faja
13.Osmanović Zikret
14. Osmanović Amir-Brko

KUD "27 juli" Prokosovići, u ranijem periodu činio je okosnicu svih kulturnih dešavanja u MZ Prokosovići. O dobrom radu kroz istoriju postojanja ovog KUD-a svjedoče brojni prijeratni novinski članci u kojima se "KUD 27 juli" pominje kao jedna veoma respektabilna organizacija. Kroz vrijeme je okupljao veliki broj mladih, ali i onih zrelijih članova ove Mjesne zajednice.

Inicijativa da se oživi postojanje KUD "27 juli" Prokosovići je svakako za svaku pohvalu. O ozbiljnosti da ovaj projekat bude realizovan, svjedoči i nabavka muzičke opreme, za normalan rad svih sekcija društva.

Iskreno se nadam kako će općina Lukavac, u što kraćem roku, uvažiti inicijativu iz ove Mjesne zajednice o dodjeli građevinskog materijala za obnovu Velike sale Doma kulture Prokosovići i prostorija planiranih za djelovanje Kulturno.umjetničkog društva.

Koristim priliku da pozovem sve mještane naše Mjesne zajednice da se priključe i daju svoj doprinos, kako bi ovaj, započeti, izuzetno važan projekat za razvoj i kulturu prokosovačke mladeži uspio.

Neka je sa srećom.
Admir M.
LTK-INFO.COM