Svježe vijesti:

Održana 11. Skupština nacionalne sekcije CIOFF BiH


Proteklog vikenda u Sarajevu je održana 11. Redovna godišnja sjednica Skupštine Udruženja Savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne umjetnosti u Bosni i Hercegovini (nacionalne sekcije CIOFF-a BiH).

Na dnevnom redu skupštine našli su se izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2017.godinu, Plan i program rada i finasijski plan za 2018.godinu, kao i status članstva.

Na skupštini je između ostalog KUD Puračić iz statusa pridruženog člana primljen u status punopravnog člana.

Ovogodišnja skupština je bila i izborna pa su provedeni izbori organa upravljanja udruženja.

Tako je za predsjednika skupštine izabran gospodin Mladen Radović iz Šamca, za predsjednika Upravnog odbora izabrana je dosadašnja predsjednica gospođa Anka Raič iz Mostara, a članovi upravnog odbora su i: Stana Nagradić iz Dervente i Emir Ibrahimagić iz Sarajeva.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je gospodin Hazim Osmanović iz KUD Puračić, a članovi odbora su i: Marinko Dobraš iz Banja Luke i Damir Mandarić iz Vionice-Čitluk.

Na skupštini je usvojen novi Statut udruženja i novi Pravilnik komisije za festivale CIOFF-a u BiH, a u narednom periodu će uz redovne aktivnosti akcenat biti na aktiviranju sekcije mladih CIOFF-a.

Uručeni i su i Kalendari CIOFF festivala za 2018.,2019. i 2020.godine na kome od među 374 svjetska festivala se po prvi puta nalazi i "Internacionalni festival folklora "Dani ćaske – Puračić” koji je jedan od 6 festivala iz Bosne i Hercegovine. Uz Puračić iz BiH tu su festivali iz Kupresa, Dervente, Banja Luke, Novog Travnika i Šamca.

Izvor/foto:Tuzlarije.net

LTK-INFO.COM