Svježe vijesti:

NAJAVA - Hit komedija „Budala na večeri“ u ponedjeljak u Lukavcu


U ponedjeljak, 23. aprila 2018. godine u 18,00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac će biti izvedena predstava “Budala na večeri”.

Riječ je o predstavi koja je doživjela veliki uspjeh te proglašena najboljom na XVI Festivalu „Dani komedije Bijeljina 2017“.

Komedija “Budala na večeri”, djelo je Francisa Vebera francuskog scenariste i redatelja, koji se proslavio tokom sedamdesetih godina brojnim skečevima, komičnim pričama i pozorišnim predstavama.

Priču kreiraju bogati pariški izdavač Pierre Brochant i njegovi isto tako bogati prijatelji koji se nadmeću u tome koji će na večeru koju organizuju dovesti veću budalu kojem će se podsmjehivati i što će ih zabaviti. Ali…

Režiju potpisuje Midhat Kušljugić.

U predstavi igraju: Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Željka Marinić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Organizatori Pozorišnog dana u Lukavcu 23. aprila, tokom kojeg će biti izvedena dječija predstava „Sretni sat“ u 13,00 sati i komedija „Budala na večeri“ u 18,00 sati, je JU RTV Lukavac. Pokrovitelj je Općine Lukavac.

Cijena karata za predstavu „Budala na večeri“ je 3 KM.

(RTV Lukavac)

LTK-INFO